Doar patru proiecte de dezvoltare rurală selectate spre finanţare, în judeţul Suceava


Intră acum și în grupul de

Absorbţia fondurilor europene prin Planul Naţional de Dezvoltare Rurală a constituit un punct important luat în discuţie de liderii coaliţiei aflate la guvernare, în cadrul şedinţei de luni.

Vicepreşedintele PD-L, Gheorghe Flutur, preşedinte al CJ Suceava, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că în şedinţa de luni Coaliţiei de guvernare, a solicitat să fie reglementat modul în care sunt selectate spre finanţare proiectele post aderare pentru dezvoltare rurală, astfel încât să nu fie descurajate iniţiativele locale. El a arătat că în urma primei sesiuni au fost aprobate, în toată ţara, doar 90 de proiecte depuse de primării, din care 15 din Regiunea de dezvoltare nord-est şi doar 4 din judeţul Suceava.

Potrivit lui Flutur, foarte multe proiecte ale unor primării au obţinut punctajul corespunzător, dar nu au fost selectate. El a arătat că această situaţie a fost confirmată şi de preşedintele PSD, Mircea Geoană, care a spus în şedinţa coaliţiei că are mai multe reclamaţii pe acest subiect din partea primarilor PSD. „Toţi colegii sunt deschişi pe această problemă”, a subliniat vicepreşedintele PD-L.

El a mai arătat că pentru ultima sesiune sunt alocate fonduri de aproximativ 900 de milioane de euro şi a apreciat ca proiectele care au obţinut punctajul corespunzător şi nu au fost selectate în prima sesiune, să fie aprobate în această sesiune.


Intră acum și în grupul de