Președintele interimar al ALDE Suceava, Ovidiu Milici, susține că fostul lider, deputatul Alexandru Băișanu, acționează pentru destructurarea organizației, dar că acesta va eșua: Vom face din ALDE Suceava un partid frecventabil


Intră acum și în grupul de

Președintele interimar al ALDE Suceava, consilierul local Ovidiu Milici, a anunțat, sâmbătă, după ședința Biroului Politic Teritorial Suceava că a preluat conducerea organziației județene ALDE Suceava din data de 13 septembrie, potrivit deciziei Biroului Politic Executiv Național al ALDE și că Alexandru Băișanu și-a pierdut calitatea de membru de partid și a fost radiat din registrul național al membrilor ALDE după ce s-a alăturat PSD acceptând un portofoliu de ministru în Guvernul Dăncilă.

Milici a spus că decizia lui Băișanu de a se alătura Guvernului Dăncilă a suprins toți membrii ALDE Suceava pentru că nu s-a consultat cu nimeni și că a făcut acest gest în condițiile în care chiar el a votat în 26 august pentru ieșirea ALDE de la guvernare.

Liderul interimar al ALDE Suceava a mai declarat că după ce a fost radiat din partid Alexandru Băișanu a început o amplă campanie de destructurare a organizației județene și că a început o ofensivă pentru a-i îndepărta pe membrii ALDE Suceava de această formațiue doar „ca să-și satisfacă interesele personale”.

Milici a spus că nu va mai tolera această atitudine de „manipulare și dezinformare” pe care o practică deputatul Alexandru Băișanu subliind că dacă acesta va continua acest joc pentru distrugerea ALDE el va răspunde.

„Nu voi arunca cu noroi, ci cu adevăruri”, a spus Milici.

Mai mult, Ovidiu Milici a declarat că juriștii ALDE analizează să îl acționeze pe Băișanu în justiție pentru „uzurpare de calități oficiale” întrucât acesta ar fi convocat „ilegal și nestatutar” pentru data de 14 septembrie, deși nu mai era membru de partid, membri ALDE la o stână din Bosanci unde ar fi fost luate decizii care sunt la rândul lor nestatutare și ilegale.

Președintele interimar al ALDE Suceava a mai anunțat că din noul birou de conducere al ALDE Suceava fac parte ca vicepreședinți, între alții, consilierul municipal din Rădăuți Florin Preda, consilierul local Marius Cernescu, Petrică Preutescu, iar secretar coordonator este consilierul local Marcel Dan Roibu.

„ALDE Suceava merge înainte și nu va ceda presiunilor, șantajelor. Ne aflăm sub un asalt comandat, orchestrat de fostul președinte Alexandru Băișanu. Am reușit să facem față, deocamdată, acestui asalt”, a spus Milici.

El a mai declarat că Alexandru Băișanu refuză să pună la dispoziția noii conduceri a partidului sediul organizației județene și documentele organizației.

Milici a arătat că va cere imediat un audit financiar pentru a vedea care este situația cheltuielilor făcute de vechea conducere a organizației mai ales că are informații că sunt datorii foarte mari.

Președintele interimar al ALDE Suceava a mai anunțat că își propune ca ALDE să devină un partid frecventabil în județul Suceava care se va baza pe „colegialitate, transparență și bun-simț”.

Ovidiu Milici a cerut lui Alexandru Băișanu să înceteze cu scandalurile și să-și asume calea pe care a ales-o.

„El a ales alt drum și să și-l asume”, a spus Ovidiu Milici. (T.B.)


Intră acum și în grupul de