ALDE Suceava nu-și asumă menținerea în funcție a subprefectului Silvia Boliacu, aceasta fiind susținută de PSD. Milici spune că și soțul subprefectului, șeful Casei Județene de Pensii, a strâns semnături pentru Viorica Dăncilă


Intră acum și în grupul de

ALDE Suceava nu-și asumă menținerea în funcție a subprefectului de Suceava, Silvia Boliacu, a declarat președintele interimar al organizației, Ovidiu Milici, care a menționat că rămânerea în funcție a acesteia este asumată de PSD.

Milici a spus că a discutat cu președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu și cu secretarul general al partidului, Daniel Chițoiu, situația „inedită” și „absurdă” a renominalizării Silviei Boliacu în funcția de subprefect al județului Suceava.

El crede că această situație depășește „limitele absurdului” și jignește inteligența sucevenilor.

„Recunoaștem, doamna Silvia Boliacu a fost numită în funcția de subprefect cu sprijinul total și necondițional al ALDE Suceava. Domnia sa a îndeplinit această funcție până săptămâna trecută când, odată cu retragerea ALDE de la guvernare domnii de la PSD prin HG au schimbat-o, schimbarea fiind consfințită prin nominalizarea unui domn de la PSD. Am spus că este firesc că, după ce ne-am retras de la guvernare, oamenii din toate palierele noastre să se retragă. Era un gest moral și colegial”, a spus Milici.

El  a arătat că a citit o declarație „nefericită” a președintelui PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, prin care a aflat că Silvia Boliacu a fost renunmită în funcția de subprefect.

Milici a spus că ce ce l-a nedumerit și pe el și pe președintele ALDE Călin Popescu Tăriceanu și pe ceilalți colegi a fost afirmația senatorului Ioan Stan care susține că a făcut demersuri la premierul Viorica Dăncilă pentru menținerea Silviei Boliacu în funcție ca membru ALDE și ca o continuare a guvernării PSD-ALDE.

„Doamna Silvia Boliacu a fost și trebuie să fie asumată de PSD. În momentul în care ALDE a hotărât că iese de la guvernare nu numai declarativ am făcut-o, ci la nivel de miniștri, de secretari de stat, de subsecretari de stat, de prefecți și de subprefecți”, a spus Milici.

Liderul interimar al ALDE Suceava a arătat că și șeful Casei Județene de Pensii, Constantin Boliacu, soțul subprefectului, nu a participat la ședința Biroului Județean de sâmbătă și că nu a fost o surpriză mai ales că a aflat că acesta a strâns semnături pentru susținerea candidaturii la Președinție a Vioricăi Dăncilă.

„A avut o determinare și o energie extraordinare ca în cursul săptămânii trecute să stângă semnături pentru candidatul la Președinția României, doamna Viorica Dăncilă”, a spus Milici care a menționat că sunt imagini filmate. (T.B.)


Intră acum și în grupul de