Petru Luhan: „Sunt necesare campanii de informare pentru a facilita accesarea programelor de finanţare de către IMM-urile româneşti”


Intră acum și în grupul de

Uniunea Europeană oferă o multitudine de oportunităţi pentru IMM-uri. Lipsa cunoştinţelor de specialitate sau experienţa, barierele lingvistice şi culturale împiedică însă de cele mai multe ori exploatarea corespunzătoare a acestor posibilităţi de către antreprenori.

Comisia Europeană şi-a propus să organizeze până la sfârşitul lui 2009, “Ziua finanţării comunitare pentru IMM-uri” în fiecare stat membru, urmărind să informeze participanţii asupra instrumentelor financiare comunitare destinate IMM-urilor şi asupra intermediarilor financiari cu ajutorul cărora IMM-urile pot accesa aceste instrumente. Până acum au fost organizate astfel de evenimente la Berlin, Stockholm, Paris, Roma, Budapesta.

Petru Luhan, candidat pe lista PD-L pentru alegerile europarlamentare din 7 iunie spune că: ”Anul acesta, în perioada 6-14 mai 2009, Comisia Europeană a organizat de asemenea prima ‘Săptămână europeană a IMM-urilor’, care a constat într-o campanie de informare a antreprenorilor despre ajutorul de care pot beneficia la nivel european, naţional şi local”.

”Astfel de evenimente mi se par foarte utile şi doresc să demarez, la rândul meu, odată ajuns în Parlamentul European, campanii de informare pentru a facilita accesarea programelor de finanţare de către IMM-urile locale. Consider că în contextul actual, proiectele pentru investiţii finanţate din fonduri europene, reprezintă şansa relansării sau dezvoltării activităţii celor 6300 de IMM-uri existente la nivelul judeţului Suceava. Şi o informare completă şi corectă poate reprezenta cheia succesului în astfel de situaţii. Tocmai de aceea, îmi doresc ca la cea de a doua ediţie a acestui eveniment să fie implicate şi IMM-uri din judeţul nostru.”, a mai adăugat Petru Luhan.


Intră acum și în grupul de