Senatorul PNL Daniel Cadariu acuză PSD că blochează soluțiile PNL pentru apărarea siguranței cetățeanului și ordinea publică: Pentru PSD nu contează ce vrea societatea, contează doar ce le folosește lor, înșurubarea corupților si incompetenților în funcții de conducere


Intră acum și în grupul de

Senatorul PNL de Suceava, Daniel Cadariu, a acuzat, joi, într-o conferință de presă PSD că nu este interesat de situația gravă din țară în ceea ce privește siguranța cetățeanului și că toate inițiativele liberale pe această temă au fost blocate.

Cadariu a arătat că doar în ultima perioadă au fost câteva cazuri grave cum ar fi tragedia de la Caracal privind dispariția a două tinere ceea ce semnalează numeroase cazuri de dispariție nerezolvate de autorități, cum ar fi cazul celor doi polițiști din Galați ce asistă nepăsători și refuză să ajute o fată plină de sânge, care ar fi fost victima unui viol, recenta crimă atroce din Dâmboviţa unde o fetiță de 11 ani a fost sugrumată de un olandez, sau bătaie cruntă din trafic, la Bucureşti unde doi tineri lovesc o persoană, apoi se urcă în maşina acesteia.

Senatorul liberal sucevean consideră că s-a ajuns în această situație gravă ca efect al disoluției autorității institutiilor statului, atât Poliție, sistemul de alertare 112, STS, Procuratura și Jandarmeria, ultima fiind cea care a ajuns la evenimentele din 10 august 2018 să atace cetățeni nemulțumiți de politicienii aflați la putere.

Daniel Cadariu a apreciat că sistemul este în suferință din cauza celor trei ani de guvernare PSD care a dus la politizare și nepotisme și la incompetență în instituțiile menite să apere siguranța cetățeanului.

Senatorul liberal a mai arătat că o altă cauză este lupta PSD pentru apărarea infractorilor prin modificări la  Codul Penal și Codul de Procedură Penală, dar și la „ înșurubarea corupților si incompetentilor în funcții de conducere” și „consolidarea unui stat care lucrează împotriva cetățenilor lui”.

Daniel Cadariu a arătat că pensionările anticipate din 2017 a generat o criză de personal în sistemul de ordine publică în același timp cu efectele aplicării recursului compensatoriu prin care infractorii periculoși au ieșit din pușcării

”Pentru PSD nu contează ce vrea societatea, contează doar ce le folosește lor”, a spus Daniel Cadariu.

Parlamentarul liberal sucevean a atras atenția că acum Ministerul Afacerilor Interne nu are ministru în funcție, situație imputabilă sută la sută premierului Viorica Dăncilă pentru că premierul avea obligația constituțională ca, după schimbarea configurației politice a Guvernului, să se prezinte în fața Parlamentului pentru votul de validare, fapt reconfirmat de Curtea Constituțională în decizia de săptămâna trecută.

„Mihai Fifor a fost ministru interimar al Internelor, desemnat de președintele Klaus Iohannis, însă interimatul lui a expirat tocmai pentru că Viorica Dăncilă nu s-a conformat Constituției, evitând votul în Parlament”, a spus Cadariu care consideră că modul în care PSD a gestionat MAI a făcut ca instituțiile să fie practic paralizate în fața unei crize precum cea de la Caracal.   

Senatorul liberal sucevean a atras atenția că PNL a venit cu soluții legislative dar că acestea sunt blocate în Parlament de PSD „complice la toate actele de violență comise de infractorii eliberați înainte de termen în baza recursului compensatoriu”.

Daniel Cadariu a prezentat pachetul de legi inițiat de PNL pentru siguranța cetățeanului.

Astfel, PNL a inițiat abrogarea recursului compensatoriu în ianuarie 2019, proiect blocat de PSD la Camera Deputaților.

PNL a depus în anul 2019 un proiect de implementarea sistemului „Alertă copil dispărut”, dar PSD a refuzat să fie adoptat în regim de urgență.

Senatorul PNL de Suceava a arătat că PNL a depus în august 2019 un proiect pentru înăsprirea pedespselor cu închisoare pe viață pentru infracțiunile de omor cu violență deosebită, care este blocat de PSD la Senat.

Un alt proiect, depus în anul 2015 de PNL privește implementarea sistemului de supraveghere cu bărțară electronică pentru condamnații eliberați condiționat pentru fapte comise cu violență, fiind și acesta blocat la Camera Deputaților.

Mai mult, PNL a inițiat un proiect privind măsuri  alternative  de executare  a  pedepselor  privative  de libertate, care a fost adoptat tacit de Senat.

Daniel Cadariu a mai declarat că pentru aplicarea rezultatelor referendumului din 26 mai pentru revizuirea Constituției, PNL a depus o inițiativă în iulie 2019 care este tergiversată de PSD, fiind încă la  comisia juridică


Intră acum și în grupul de