Petrică Grigorean( PNL): Toaletele școlare pe care noi le-am aprobat în Consiliul local Marginea trebuie să fie construcții noi, durabile, nu improvizații sau lucrări de mântuială


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PNL, Grigorean Petrică, din localitatea suceveană Marginea, a anunțat „cu mare satisfacție” aprobarea de către Consiliul local a sumelor necesare pentru construirea de toalete noi, moderne, în două școli din localitate, pentru a rezolva problemele de igienă și de siguranță pentru elevi:

”Anunț cu mare satisfacție aprobarea de către consiliul local al localității Marginea din Județul Suceava a unei hotărâri prin care s-au alocat 270.000 de lei, în vederea construirii  unor toalete cu totul noi, moderne și echipate, la școlile nr. 2 și nr. 3. În aceste două unități de învățământ merg zilnic la școală peste 600 de elevi și preșcolari, care trebuie să aibă toate condițiile. Chiar dacă bugetul localității noastre nu are foarte multe resurse pentru investiții, am considerat că cea mai bună și mai importantă investiție pe care noi o putem face este în copii și în școlile în care ei învață. Personal, cred cu putere că orice decizie care se ia în legătură cu o investiție trebuie făcută cu maximă responsabilitate și cu respectarea legii.

Așadar, după aprobarea acestei decizii extrem de importante, ne așteptăm ca lucrările să înceapă cât mai curând și, în cele două școli, să avem toalete moderne, ale căror construcții noi să fie anexate clădirilor școlilor, astfel încât micuții să nu mai meargă până în spatele curților școlilor, prin ploaie sau zăpadă. Mai mult decât atât, după ce noile toalete vor fi construite, abia așteptăm să vedem cu sunt dărâmate vechile toalete, care nu sunt igienice și pun în pericol viața elevilor.

Am toată încrederea că primarul din localitatea Marginea se bucură alături de noi după adoptarea acestei hotărâri și va veghea zi și noapte ca lucrările să se deruleze repede, să fie de cea mai bună calitate și în parametrii în care a fost adoptată hotărârea de consiliu local. Noi vom veghea ca banii să fie cheltuiți cu responsabilitate, deoarece nu vrem să ne trezim ca în alte localități din țară, unde banii au fost risipiți, în sensul că, în loc să se construiască toalete cu totul noi, așa cum am aprobat și noi în consiliul local Marginea, cetățenii s-au trezit cu lucrări de mântuială sau cu reabilitări superficiale ale vechilor toalete școlare. Vreau ca prin aceste lucrări să dăm garanții cetățenilor că PNL face lucruri durabile și are grijă ca banii cetățenilor să fie cheltuiți cu maximă responsabilitate.” a declarat consilierul local al PNL, Grigorean Petrică.


Intră acum și în grupul de