Mircea Diaconu, candidat la Președinția României, la Suceava: În primul rând vreau să repun speranța, nădejdea și încrederea în noi. Sunt lucruri pe care nu le poți face prin lege, dar un președinte cald și om cred că poate


Intră acum și în grupul de

Candidatul independent la Președinția României, Mircea Diaconu, a declarat la Suceava că a intrat în această competiție pentru că încearcă să repună încrederea în români și consideră că este important ca fiecare cetățean, cât de puțin, să contribuie la o infuzie de nădejde.

„Încerc să fac o infuzie de nădeje, ca să nu spun de încredere pentru că încrederea e mai complicată, dar măcar nădejde. Să izbutim să găsim nădejde”, a spus Diaconu.

El a arătat că se vorbește de imaginea României, iar de regulă formularea e imaginea României în afară. „Eu propun imaginea despre noi înșine. Eu sunt speriat că s-a deteriorat imaginea despre noi înșine, imaginea despre noi, cum ai rămâne fără imunitate. Organismul nostru ca națiune riscă să rămână fără imunitate”, a spus Mircea Diaconu.

El crede că este important ca fiecare să contribuie la această infuzie de nădejde.

„Să le punem la loc, nădejdea, speranța în măsura în care vom înțelege la nivel de individ, de cetățean, indiferent cine, ce, cum, că și de noi depinde lucrul acesta”, a spus Diaconu adăugând că a constatat că  mereu sunt alții de vină.

„Pe oricine întrebi, vina e acolo. Dar și la tine poate oboseala, sau neimplicarea, sau uitarea…Poate și asta e o vină. Trebuie să izbutim să participăm toți, cât de puțin, la ceva care ne trebuie tuturor. O infuzie de nădejde în această nație poate produce minuni”, a spus Diaconu.

Întrebat dacă este persoana potrivită pentru a coagula națiunea el a răspuns că nu știe, dar că  vrea să încerce.

El a arătat că s-a decis brusc să se implice după ce s-a uitat în jur și nu a văzut pe nimeni interesat de a repune încrederea la locul ei.

„M-am uitat în jur și, ca imagine, un obiect urât e în mijlocul camerei noastre dragi și nu îl ridică nimeni, trec toți pe lângă el. Li se pare că e normal. Nu mi se pare normal. Și dacă am văzut că nimeni nu ridică lucrul ăla de acolo, asta e: vreau să ridic eu lucrul ăla, să-l pun la locul lui.În primul rând vreau să repun speranța, nădejdea și încrederea în noi”, a spus Diaconu.

El a subliniat că acestea nu se pot face prin lege, ci prin implicare.

„Sunt lucruri care nu se pot face prin lege. Faci o lege că de mâine să avem încredere, de mâine să avem curaj sau optimism. Nu cred că se poate lucrul acesta. Dar un președinte cald și om, eu cred că poate”, a spus Mircea Diaconu. (T.B.)


Intră acum și în grupul de