Mircea Diaconu, după ce a văzut cortul USR-PLUS din centrul Sucevei: Mă tem că cei care candidează nu știu rolul președintelui


Intră acum și în grupul de

Candidatul independent la Președinția României Mircea Diaconu a declarat, sâmbătă seara, la Suceava, că rolul președintelui nu este cunoscut chiar de unii dintre candidați.

„Președintele nu rezolvă, nu decide și nu face legislație. Plaja de lucru a președintelui, din Constituție, e să rezolve foarte multe lucruri, dar nu câte unul: fenomene, tendințe, lucururi mari, fundamentale, și nu singur, ci cooperând, colaborând cu întreaga societate, cu lumea politică, cu cine este nevoie, dar nu rezolvă probleme punctuale”, a spus Diaconu.

El a remarcat că pe cortul USR-PLUS din centrul Sucevei sunt mesaje din care înțelege că cel care candidează din partea acestei alianțe nu știe rolul președintelui.

Mă tem că cei care candidează nu știu rolul președintelui. Dacă mă uit aici, imediat, văd un cort cu un chip care ar fi președinte și un chip care ar fi prim ministru. Nimic mai fals. Niciun președinte nu poate să știe cine va fi prim ministru pentru că numai alegătorii hotărăsc prin vot și după aceea prin majorități parlamentare, cine va fi prim ministru. Nu președintele”, a spus Mircea Diaconu.  (T:B.)


Intră acum și în grupul de