Presiuni PD-L asupra primarilor PSD din judeţ de a nu se implica în campania pentru euroalegeri


Intră acum și în grupul de

Candidatul PSD la alegerile europarlamentare, Ioan Corjuc, a declarat luni că o parte dintre primarii PSD s-au plâns duminică, la Bucşoaia, că sunt sfătuiţi să nu se implice în campania electorală şi să-şi găsească de lucru la Primărie sau să-şi ia concediu medical, apreciind că pentru soluţionarea acestei situaţii ar trebui convocată o şedinţă a coaliţiei judeţene de guvernare.

Corjuc a arătat, într-o conferinţă de presă, că în condiţiile în care parteneriatul la guvernare ar trebui sa fie o prioritate pentru actuala coaliţie, primarii PSD se plâng de presiunile la care sunt supuşi de actuala administraţie judeţeană PD-L. „Dorinţa unora de a câştiga cu orice preţ, chiar prin împiedicarea unei campanii electorale oneste, nu face altceva decât să evidenţieze lipsa unor soluţii reale de rezolvare a problemelor din judeţ. Presiunile de a nu se implica în campanie, avertismentele că după alegeri nu vor primi fonduri pentru comunităţile care au susţinut PSD, sau afirmaţia că voturile care nu merg spre PD-L sunt irosite reflectă o lipsă de respect faţă de exerciţiul democratic”, a spus Corjuc, evitând însă să spună ce persoane din PD-L au făcut presiuni asupra primarilor PSD şi precizând doar că e vorba de „actuala administraţie a CJ Suceava”.

Pe de altă parte, purtătorul de cuvânt al PD-L Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat că o asemenea situaţie trebuia să fie semnalată de preşedintele organizaţiei judeţene PSD, senatorul Gavril Mîrza, apreciind că liderul TSD „nu este o sursă autorizată”. „Constat că fiind nou în politică, Corjuc are atitudini vechi, dar şi o formă de a anticipa rezultatele. Ştiind că PSD va obţine un rezultat slab în judeţ îşi construieşte scuza”, a spus Onofrei. El a arătat că în ceea ce priveşte presupusele presiuni asupra primarilor PSD, este evident că acestea nu există, exemplificând cu sumele de bani alocate de Consiliul Judeţean Suceava localităţilor din judeţ, preponderent conduse de primari PSD. „Poate că el nu ştie că PSD se află la guvernare şi nu în opoziţie”, a mai spus Onofrei.


Intră acum și în grupul de