Nechifor: „Mă aştept ca Hora Bucovinei să fie organizată din nou şi în această toamnă, sub pretextul coborârii oilor de la munte”


Intră acum și în grupul de

„Iniţiativa de a organiza Hora Bucovinei ar fi lăudabilă dacă nu ar fi încărcată doar de contextul electoral”, scrie prim-vicepreşedintele PSD Suceava, deputatul Cătălin Nechifor, pe blogul său personal, arătând că se aşteaptă ca „Hora Bucovinei” să fie organizată şi în această toamnă, la coborâtul oilor de pe munte, unde să fie tunse tot de Traian Băsescu. „Lansată în campania electorală pentru alegerile locale de anul trecut de către Gheorghe Flutur, candidat la acea vreme pentru fotoliul de preşedinte de CJ la Suceava, Hora Bucovinei a fost organizată şi anul acesta, tot în campanie electorală, dar de data aceasta pentru Parlamentul European”, arată prim-vicepreşedintele PSD Suceava.

Nechifor consideră că diferenţele dintre cele două ediţii sunt semnificative, precizând că anul trecut, pe o ploaie mocănească oamenii au venit în mare măsura de bună voie, poate şi din dorinţa de schimbare, în timp ce anul acesta mulţi dintre cei prezenţi au venit la convocarea politică dictată de Consiliul Judeţean, condus de PD-L. „În 2008 a venit Stolo, anul acesta a fost Băse”, a remarcat deputatul PSD.

El menţionează că şi-ar fi dorit să vadă un asemenea festival popular în afara contextului electoral, care ar fi fost într-adevăr o veritabilă promovare pentru tradiţii şi turism rural, dar că „trăim de prea multă vreme într-o campanie permanentă care, din decembrie 2004 nu a luat nicio singură pauză”. „Şi pentru că toamna va veni în curând, cu o nouă campanie electorală, mă aştept ca Hora Bucovinei să fie organizată din nou, sub pretextul coborârii oilor de la munte şi, evident, pentru a fi din nou tunse de Băse baci”, mai scrie Nechifor.

Parlamentarul social-democrat a mai remarcat că semnele de la Bucşoaia au fost clare şi că Traian Băsescu a scăzut dramatic în popularitate şi intenţie de vot, întrucât percepţia participanţilor la Hora Bucovinei a fost, în cel mai bun caz, neutră, iar emulaţia şi emoţia pe care o crea odată fiind de domeniul trecutului. „Şi pentru ca lucrurile să fie complete, Băsescu a fost primit pe scenă cu buciume de jale şi tot la fel a fost acompaniat la coborârea de pe scenă”, precizează prim-vicepreşedintele PSD Suceava.


Intră acum și în grupul de