Ioan Bălan, comparație între ciuma din vremea lui Caragea și guvernarea PSD: Ciuma roșie a fost băgată în carantină la europarlamentare


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, sâmbătă, la adunarea regională PNL organizată la Iași în prezența președintelui Klaus Iohannis că moldovenii îl așteaptă ca a doua descălecare a lui Bogdan.

Ioan Bălan a spus că a dorit să afle ce a însemnat epidemia de holeră din vremea lui Caragea și a văzut unele asemănări cu „ciuma roșie” care s-a răspândit în România după 2016.

„După alegerile din 2016 s-a răspândit în România ciuma roșie. Contagiunea era așa de primejdioasă încât cel mai mic contact al unui ciumat cu o instituție publică molipsea și perturba grav funcționarea acesteia. Cioclii roșii din Guvern și din Parlament  au înstăpânit și jefuit țara cu o cruzime greu de descris. Din Guvern, din Parlament, din instituții publice, prin amanți și prin amante, nepoți, incompetenți și analfabeți funcțional, îngâlgători de limbă română au ridicat hoția a la rang de virtute, au înlocuit competența cu aroganța”, a spus Bălan.

El a arătat că din cauza ciumei roșii, sute de mii de români, în speciali tineri, au plecat în bejenie în speranța unui trai mai bun și un viitor sănătos pentru copiii lor.

Bălan a explicat că această ciumă a avut mai multe pusee, începând cu OUG 13/ 2017, culminând cu violențele din august 2018, dar că a fost băgată în carantină în 26 mai 2019 și cu ajutorul președintelui Klaus Iohannis la a cărui chemare au răspuns aproape 6,5 milioane de români care s-au pronunțat hotărât împotriva „penalilor”.

„Alegerile din 2019 vor confirma izolarea completă a PSD și igienizarea totală a ciumei roșii la nivel local și întregii țări la alegerile parlamentare din 2020”, a spus Ioan Bălan.

Liderul regional al PNL a subliniat că toate marile nenoroci care s-au abăut spre Moldova au venit de la Răsărit, dar „ciuma roșie” bate dinspre sud și s-a întrebat dacă va putea normalitatea să vină dinspre vest.

„Domnule președinte, moldovenii vă așteaptă ca pe o a doua descălecare după cea a lui Bogdan”, a spus Ioan Bălan.

El a spus că, la rândul său, președintele Iohannis trebuie să fie cel care să dea garanția unui guvern liberal care să construiască autostrada Iași-Tg. Mureș care să aducă acasă România normală.  

Totodată, Ioan Bălan a arătat că doar datorită lui Klaus Iohannis, „ciuma roșie” nu a reușit să acapareze toate instituțiile statului.

Pentru Ioan Bălan, România normală, a lucrului bine făcut înseamnă o Românie cu Klaus Iohannis președinte, cu un guvern liberal prieten, „partener de nădejde și de drum lung” și nu cu un guvern ostil și incompetent.(T.B.)


Intră acum și în grupul de