Flutur: Nu este suficient metrul de autostradă de la Suceava. Klaus Iohannis este garantul că Moldova se va uni cu celelalte provincii, iar autostrăzile dezvoltării Moldovei trebuie să devină și autostrăzile întoarcerii diasporei acasă


Intră acum și în grupul de

Președintele PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la adunarea regională PNL organizată la Iași în prezența președintelui Klaus Iohannis că majoritatea românilor din județele Moldovei este pregătită să îl voteze din nou.

„Eu am participat la strângerea de semnături și le mulțumesc colegilor noștri că au strâns multe semnături într-o lună de zile. Am găsit o populație a Moldovei care este pregătită să vă dea un nou mandat în mare majoritate. O spun la modul sincer pentru că obișnuiesc să discut la firul ierbii cu oamenii”; a transmis Gheorghe Flutur președintelui Iohannis.

Flutur a mai declarat că regiunea de nord est este cea mai mare din România și are circa 4 milioane de locuitori, dar săracă.

„Este o regiune care la absorbție stă bine. Sunt oameni harnici, sunt oameni întreprinzători. Ce folos, pentru că a fost tratată diferențiat și izolată. Lipsește infrastructura și e greu să-i ajungi pe vecinii tăi când ai 60 la sută din PIB, din cauza subfinanțării. Atunci oamenii își pun speranța în președintele Klaus Iohannis și într-o Românie normală”, a spus Flutur.

Președintele Flutur a arătat că, în primul rând, e nevoie de autostrăzi care să lege Moldova de celelalte provincii.

„Noi am exportat, din păcate, peste jumătate de milion de oameni la muncă în străinătate și asta nu e laudă. Poate că aceste autostrăzi s-ar putea chema și autostrăzile întoarcerii diasporei acasă”, a spus Flutur.

El a spus că moldovenii văd în Klaus Iohannis un garant al acestor legături ale Moldovei cu celelalte provincii pentru că președintele României și  în CSAT a discutat apăsat acest lucru, și a tras de mânecă Guvernul să prindă fonduri, anul trecut pentru Autostrada A 8 și nu a fost ascultat, dar a și primit societatea civilă și a spus că este alături de acest proiect.

„Nu este suficient metrul de autostradă de la Suceava. E nevoie de inițiativă. Este garantul Klaus Iohannis pentru Moldova și acesta trebuie să fie cuvântul de ordine în cinci săptămâni pentru ca echipa președintelui Klaus Iohannis să ne lege de celelalte provincii istorice”, a spus Flutur.


Intră acum și în grupul de