Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu vede și partea bună a adoptării moțiunii de cenzură: Noua guvernare va trebui să facă mai mult decât guvernarea precedentă atât la nivel național cât și la nivel județean

Deputatul PSD de Suceava, Alexandru Rădulescu, a apreciat, joi, după ce moțiunea de cenzură a fost adoptată de Parlament că o consecință negativă este stoparea activității unui guvern ce a realizat creșterea economică, iar cea pozitivă că noua guvernare va trebui să facă mai mult.

„Astăzi, în Parlamentul României, s-a finalizat o acțiune politică ce a ocupat agenda publică românească în ultimele două săptămâni: moțiunea de cenzură, inițiată de partidele de opoziție, a trecut generând practic căderea guvernării actuale”, a explicat Rădulescu.

Potrivit acestuia, inițierea unei moțiuni de cenzură este un demers democratic, dar maniera în care s-a constituit majoritatea parlamentară ce a făcut posibil acest demers este discutabilă chiar în termeni ”imoralitate”, iar parlamentarii care și-au abandonat propriul electorat, menționând că din nefericire și unii suceveni și au contribuit la noua majoritate vor fi judecați de proprii alegători.

„Consecința negativă a acestei moțiuni este faptul că s-a stopat activitatea unei guvernări care a realizat creșterea economică a României, creșterea salariilor, pensiilor, burselor, finanțarea a peste 12000 de proiecte de infrastructură locală- o guvernare care pentru județul Suceava a însemnat reabilitarea drumurilor naționale care traversează județul, finalizarea șoselelor de centură a Sucevei și a Rădăuțiului, reabilitarea a opt drumuri județene, finanțarea a peste 200 de proiecte de infrastructură locală”, a arătat deputatul PSD.

El vede și consecința pozitivă a acestei moțiuni care ar fi că noua guvernare va trebui să facă mai mult decât guvernarea precedentă atât la nivel național cât și la nivel județean- ceea ce în esență este în favoarea românilor și implicit a sucevenilor.

„Am putea numi acest lucru o consecință pozitivă dacă s-ar și materializa și nu am asista la o luptă a partidelor ce formează noua majoritate pentru posturile guvernamentale și dacă nu am asista la o jelanie a acestor partide legată de ”moștenirea grea” care de fapt este o scuză pentru incapacitatea guvernării”, a mai spus Alexandru Rădulescu. (T.B.)