Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir: E nevoie de o analiză pentru a vedea de ce membri ai PSD au votat în favoarea moțiunii de cenzură. Acum e momentul reconstrucției partidului care să vină cu oameni noi și cu mesaje noi


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că votul la moțiunea de cenzură va trebui analizat în partid, dar nu în contextul sancționării imediate a membrilor PSD care au votat moțiunea, ci mai ales pentru a afla care au fost motivele care i-au determinat să o facă.

„Cred că trebuie o analiză complexă, mai profundă. (..) Dacă membri ai PSD au votat altfel să vedem de ce au făcut-o. Poate că adevărul e un pic la mijloc. Ce i-a făcut pe acei oameni să voteze altfel?Sau pe cei care au plecat la Pro România. Să nu încercăm întotdeauna să găsim alți vinovați”, a spus Cușnir.

El a arătat că nu crede că acești parlamentari PSD pot fi numiți trădători, pentru că în alt context ar fi fost considerați eroi.

„Cei din PDL care au votat la moțiunea din 2012 au fost pentru noi niște eroi, iar acum cei care au votat la fel ca acei așa-ziși eroi sunt trădători? Să încercăm să ne ferim să folosim cuvinte răsunătoare. Trebuie o analiză serioasă: De ce au plecat? Această analiză trebuie să înceapă de la Guvernul Grindeanu, Guvernul Tudose. Practic să vedem dacă de acolo a început o serie de erori care s-au cascadat în timp”, a spus Cușnir.

El a apreciat că se va vedea în timp dacă demiterea prin moțiune a Guvernului PSD va avea efecte pozitive asupra partidului, arătând că o chestiune favorabilă la nivel național, comunității, sau unui partid, la nivel local să fie chiar pe dos.

„Sper ca după această moțiune să avem o analiză serioasă. A venit timpul să dispară acel tip de politician tip Băișanu care de vreo 12 ani încoace tot schimbă toate partidele politice, se regăsește întotdeauna la guvernare, ba în Prefectură, Consiliul Județean, Parlament. Tot timpul este la guvernare pe plan local și de fiecare dată când se schimbă orientarea politică a maselor, dumnealui găsește explicații pentru ce se regăsește el în cealaltă parte a baricadei. Acum și-a dat arama pe față. Dacă mai erau oameni care credeau despre el că este inteligent și inspirat, în sfârșit, domnul Băișanu a tras bățul scurt”, a spus Cușnir.

Întrebat dacă există posibilitatea ca Alexandru Băișanu să preia conducerea PSD Suceava, el a exclus această variantă, precizând că parlamentarul nu este membru PSD și nici nu este dorit de organizație, și chiar că, din punctul său de vedere nici senatorul Ilie Niță nu este membru PSD.

Dan Ioan Cușnir crede că este momentul ca PSD să se reconstruiască.

„Cei care luptă, s-ar putea să piardă. Cei care renunță la luptă au pierdut deja. Eu cred că este un moment extrem de favorabil acum pentru PSD pentru a reporni construcția partidului. Avem două variante: reconstrucție, sau încă o greșeală și mergem spre dezintegrare.E cel mai bun moment în care PSD poate să vină cu oameni noi și cu mesaje noi”, a conchis Dan Ioan Cușnir. (T.B.)


Intră acum și în grupul de