Cătălin Nechifor constată că primarii suceveni ai PSD au fost păcăliți de Guvern: Hotărârea de Guvern discutată în 14 august la Fălticeni de primari cu premierul Dăncilă a fost aprobată, dar fix invers de cum s-a stabilit


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a declarat, luni, după ce Guvernul a aprobat Hotărârea de Guvern privind alocarea de fonduri către localități că PSD „s-a predat cu arme și bagaje”.

El a arătat că după ce săptămâna trecută PSD promitea marea cu sarea aleșilor locali că le vor da, după moțiune, câte o căruță de bani la fiecare, în ședința de Guvern de luni a fost adoptată o Hotărâre de Guvern, despre care s-a discutat si la CEX-ul de la Fălticeni, din 14 august, în prezența prim ministrului Viorica Dăncilă și a miniștrilor Eugen Teodorovici și Mihai Fifor.

„Față de ce au promis atunci, când, pe bună dreptate primarii erau foarte nemulțumiți, astăzi lucrurile stau fix invers. Dacă PSD are la nivelul județului Suceava 63 de primari din 114, iată că la repartizarea de fonduri de astăzi primesc bani doar 26 de primării social democrate. Liberalii, pe de altă parte, în condițiile în care au doar 45 de primari, au luat banii guvernului 27”, a explicat Cătălin Nechifor.

El a calculat și că liberalii suceveni au luat „potul mare”, de 31,602 milioane de lei, iar social democrații doar 23,318 milioane.

Și mai zic unii dintre liderii PSD că noi suntem de vină”, a arătat Nechifor făcând referire la faptul că parlamentarii Pro România au votat demiterea Guvernului PSD și sunt acuzați din PSD că au acționat împotriva primarilor PSD.

„I-ați vândut și pe primari așa cum ați făcut unii dintre voi întotdeauna. V-a interesat persoana voastră și cine pe cine pune pe listă. Ați pus PSD-ul pe butuci și sunt sigur că îl veți duce în continuare la vale.

La nivel de județe, Suceava e undeva spre mijlocul clasamentului, în condițiile în care suprafața e a doua din țară, iar numărul de localități este foarte mare”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de