EBA cere „open mind” pentru adversarii tatălui


Intră acum și în grupul de

Fiica cea mică a preşedintelui României, Elena Băsescu, a anunţat luni la Suceava că nu este foarte convinsă că tatăl său, Traian Băsescu va candida pentru un nou mandat de preşedinte al ţării, dar şi-a exprimat convingerea că liderul PSD, Mircea Geoană sau cel al PNL, Crin Antonescu au o atitudine misogină şi s-a exprimat că din punctul său de vedere ar fi nevoie de un alt tip de candidat, cu „open mind”.

Elena Băsescu a declarat într-o conferinţă de presă că partidele politice au folosit mai mult campania electorală pentru europarlamentare ca o precampanie pentru alegerile prezidenţiale „Asta am simţit eu”, s-a exprimat mezina familiei prezidenţiale. Întrebată cu cine crede că va ajunge tatăl ei în turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, ea a spus că este decizia tatălui ei dacă va candida. „Nu cred că s-a tranşat această problemă”, a mai spus Elena Băsescu, dar că în eventualitatea în care tatăl ei va candida speră ca în turul al doilea de scrutin să apară un alt candidat decât cei care sunt vehiculaţi în prezent.

“Să sperăm că va apărea altcineva în afară de domnul Geoană sau Antonescu, dar nu cred că se poate. Poate va fi vorba de o candidatură surpriză. Aţi văzut că amândoi, şi domnul Geoană şi domnul Antonescu, consider că au o problemă cu acele doamne pe care le numesc pipiţe. Au o atitudine misogină”, a mai spus Elena Băsescu. Ea şi-a exprimat speranţa că va apărea un alt candidat, un alt fel de om, mai „open mind”.


Intră acum și în grupul de