Corjuc cere PD-L să nu fure la programul „Prima casă”


Intră acum și în grupul de

Liderul TSD Suceava, Ioan Corjuc, a subliniat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că în varianta propusă de PSD, programul “Prima casă” îi avea ca principali beneficiari pe tinerii cu venituri mici sau medii care sunt la început de drum în viaţă şi care au nevoie de o locuinţă pe care să o poată plăti, arătând că cele două semnale transmise de ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, cum că vor putea beneficia de acest program şi cei care au avut o locuinţă şi au vândut-o şi că singurul criteriu de departajare va fi venitul lunar al celor care doresc să participe la acest program, sunt inacceptabile.

“Niciunul dintre cele două criterii nu sunt acceptabile pentru PSD şi nu vom accepta orice criterii pe care PD-L încearcă să le aplice pe furiş. De programul “Prima Casă” trebuie să beneficieze în primul rând tinerii aflaţi la început de drum. Cei care au avut o casă şi au vândut-o nu sunt în niciun caz la început de drum”, a explicat consilierul judeţean al PSD.

Corjuc a ţinut să evidenţieze că prin acest program criteriile de departajare trebuie să fie criterii sociale şi nu criterii financiare, apreciind că cei care au un salariu de 1.500 de euro îşi pot achiziţiona o casă fără să aibă nevoie de sprijinul Guvernului, dar că în schimb, tinerii profesori, medicii tineri sau cei care s-au angajat recent şi care au un salariu cu mult sub 1.500 de euro trebuie să fie principalii beneficiari ai programului “Prima Casă”.


Intră acum și în grupul de