Cătălin Nechifor îl acuză pe Ioan Stan că a făcut blat cu președintele PNL, Gheorghe Flutur: E limpede că aproape trei ani de zile între PSD și PNL la Suceava a fost o frăție aproape perfectă


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației sucevene a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, l-a acuzat, vineri, în conferință de presă, pe liderul PSD, senatorul Ioan Stan, că a făcut blat cu președintele CJ Suceava și al PNL, Gheorghe Flutur.

„E limpede că aproape trei ani de zile între PSD și PNL la Suceava a fost o frăție aproape perfectă. Ea s-a stricat acum pentru că sunt alte interese, vin alegeri importante, cele locale, că cele prezidențiale nu prea interesează și asistăm în perioada asta la o schimbare a modului în care se face politică și poate că lucrul acesta este și bun”, a spus Nechifor.

El a explicat că în ultimii trei ani nici Ioan Stan și nici Gheorghe Flutur nu au spus despre celălalt ceva și că deși se „duelau” în comunicate politice sau în fel de fel de întâlniri și se criticau la nivel de partid privind performanța sau neperformanța politică, dar nu au ajuns să aibă un dialog direct.

„Eu cred că pe domnul Flutur l-am auzit o singură dată pomenind de domnul Stan, atunci când lansase ideea de zbor direct Suceava-Stanbul”, a declarat deputatul Pro România.

El a adăugat că se așteaptă ca lucrurile să evolueze în perioada următoare și ca aceștia să vină în fața oamenilor și să spună ce au făcut concret și cu ce pot să se laude pentru că într-o campanie electorală în care să critice că nu a fost bun PSD sau nu a fost bun PNL nu este relevantă.

„Discutăm în primul rând despre oameni, discutăm despre lideri, despre cei care au condus într-un fel sau altul partidele politice la acest nivel. PSD foarte jos, PNL mai sus”, a declarat Cătălin Nechifor.

Pro România, conferința de presa

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 17. Oktober 2019

El a subliniat că a fost președinte al PSD Suceava, organizație pe care a predat-o în 2016 senatorului Ioan Stan cu o zestre de 63 de primari și cu un scor electoral de 40 la sută.

„Acum, dacă numărăm pe primari, poate că nu mai sunt 63 în PSD. Știm cu toții că o parte sunt deja la PNL, o parte sunt foarte supărați pentru că a apărut luni acea Hotărâre de Guvern cu rectificarea bugetară. S-au împărțit bănuții țării la un număr destul de mic de primari”, a declarat deputatul Pro România.

El a spus că s-a îngrozit când a văzut această distribuire de fonduri și că sumele alocale județului Suceava au fost mai mici decât pentru județe mai mici și ca populație și ca număr de localități, arătând că Prahova, Olt, Neamț, Dolj, au primit sume semnificativ mai mari.

„La Suceava, nu numai că au fost puțini bănuții, dar și repartizarea lor a fost ciudată”, a spus Nechifor care a arătat că primarii sunt nemulțumiți și pentru că li s-a promis că rectificarea va ține cont de nevoi și de culoarea politică la CEx-ul PSD de la Fălticeni unde a fost prezentă Viorica Dăncilă,  dar că au fost păcăliți.

Liderul Pro România a mai arătat că un număr de 37 de localități sucevene cu primari PSD nu au primit niciun leu, ceea ce e greu de explicat pentru că toți primarii au transmis adrese către Ministerul de Finanțe în care explicau necesarul de fonduri.

Potrivit lui Nechifor este greu de explicat de ce municipiul Suceava primește 17 milioane de lei, iar Bălăceana, de exemplu, primește zero lei, deși nevoile de finanțare sunt foarte mari peste tot.

El consideră că era mai bine ca actualul guvern să nu fi repartizat nicio sumă de bani și să fi lăsat ca noul guvern ce va fi instalat să facă această alocare de fonduri în baza unei formule care să aibă la bază criterii transparente.

Nechifor a arătat că sunt 27 de primari PNL care au primit circa 33 de milioane de lei, iar 26 de primari PSD au primit abia 21 de milioane de lei.

„Disproporția asta făcută de Guvernul PSD este de necalificat”, a spus deputatul Pro România.

El a arătat că atunci când a fost lider de partid și președinte de Consiliu județean nu a fost în situația de a favoriza pe cineva și că a mers corect, transparent cu scopul de a ajuta și pe unii și pe alții.

Nechifor a subliniat că chiar dacă nu a văzut primari fericiți, nu i-a pus cap în cap, nu i-a pus în situația în care să se uite pieziș unii la alții și să aibă multe întrebări fără răspuns.

Mai mult, deputatul Pro România a arătat că președintele PSD Suceava, Ioan Stan, va anunța că miercuri va veni în campanie electorală la Suceava candidatul PSD, Viorica Dăncilă, despre care a spus că speră că știe că vine la „trădătorul Stan” care a semnat pe lista puciștilor lui Liviu Dragnea, care l-a pus „mare șef la PSD Suceava.

„Vine la domnul Stan care în 2016 a trădat interesele partidului atunci când la locale a făcut blat cu Flutur și când și-a dorit de fapt pentru el președinția partidului dând la pachet, lui Flutur, președinția Consiliului Județean Suceava, astfel că primarii PSD au mers la uși străine la Consiliul Județean”, a spus Nechifor.

El a mai declarat că Ioan Stan va fi unul dintre cei care „o va executa” pe Viorica Dăncilă în 11 noiembrie, a doua zi după primul tur al alegerilor prezidențiale, subliniind că la PSD liderii nu au o viață foarte lungă în funcție. (T.B.)


Intră acum și în grupul de