Acasă Politica Senatorul Ioan Stan trage concluziile guvernării PSD: A fost un guvern eficient...

Senatorul Ioan Stan trage concluziile guvernării PSD: A fost un guvern eficient și ar fi fost și mai performant dacă și-ar fi dus la capăt mandatul până în decembrie 2020. Nu am făcut tapaj cu realizările din județul Suceava, nu ne-am dat cu capul de balustradă să spunem că ăsta e al nostru și să ne împăunăm cu munca altora


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a prezentat, vineri, într-o conferință de presă, realizările guvernării PSD din ultimii trei ani, arătând că aceasta a fost una eficientă și că, în ciuda obstacolelor din partea președintelui Klaus Iohannis și a opoziției, a reușit să aibă realizări remarcabile.

„S-a închis un nou capitol în activitatea politică a PSD ca urmare a moțiunii de cenzură susținute de șase partide politice și câțiva „binevoitori” PSD a părăsit actul de guvernare. Guvernul PSD a fost un guvern eficient și ar fi fost și mai eficient și mai performant dacă și-ar fi încheiat întreg mandatul, un mandat care s-ar fi încheiat în decembrie 2020”, a spus Ioan Stan.



El consideră că acest guvern ar fi fost și mult mai eficient dacă președintele Klaus Iohannis nu ar fi început din prima zi, ieșind în stradă și provocând mulțimea, spunând că acest guvern este unul care nu reprezintă interesele României, un guvern cu intenții odioase.

„Sigur, activitatea guvernului a fost de multe ori perturbată”, a spus senatorul social-democrat.

Stan a amintit că Iohannis a adus prejudicii grave imaginii României când a spus că Guvernul României nu este în stare să ducă la bun sfârșit Președinția rotativă a Consiliului Uniunii Europene, fapt infirmat de realitate, dar că apoi „s-a împăunat” cu rezultatele guvernului.

Liderul PSD Suceava a mai declarat că încă de la începutul mandatului, președintele României a spus că nu vor fi bani de pensii și salarii, că nu sunt reale datele institutelor de statistică și că acum îl sfătuiște pe președinte să spună că vor fi crescute pensiile, salariile și PIB-ul țării.

Potrivit lui Ioan Stan, în această guvernare România a avut o creștere economică destul de importantă, fiind și pe primul loc în UE, PIB-ul a crecut cu 35 la sută, câștigul salarial mediu a crescut cu 33 la sută, punctul de pensie care a avut o creștere de 45 la sută, pensia minimă a crescut cu 76 la sută.

El a respins și acuzațiile că acest guvern a blocat și nu a susținut județul Suceava, arătând că pârtia de la Câmpulung Moldovenesc a fost finalizată și că a fost realizat cadrul legislativ pentru continuarea investiției pe tronsonul al doilea, sau că prin PNDL 2 județul Suceava a primit cea mai mare sumă de 926 de milioane de lei pentru proiecte pentru școli, grădinițe, creșe, cămine culturale, apă-canal, drumuri comunale și drumuri județene.

Stan a mai spus că din suma întreagă acest guvern a alocat 216 milioane de lei pentru drumuri județene, un sfert din alocarea pentru întreg județul, ceea ce ar fi trebuit să fie de apreciat, dar că și acum din cele 8 drumuri județene incluse, pentru trei nu s-au făcut licitațiile.

El a făcut apel de urgență CJ Suceava să facă licitațiile.

Totodată, potrivit lui Stan, prin PNDL 2 s-au alocat 135 de milioane de lei pentru drumurile comunale din județ.

Stan a mai spus că la Compania Națională de Investiții județul Suceava este pe primul loc în țară cu 180 de proiecte în execuție și în derulare.

„Nu am făcut tapaj. Sigur, noi am încercat prin comunicate, prin declarații de presă, prin apariții la TV, la radio să spunem. Dar nu ne-am dat cu capul de balustradă să spunem: ăsta e al nostru, ăsta e al nostru și să ne împăunăm cu munca altora cum s-a și întâmplat”, a declarat senatorul.

El a precizat că și în infrastructura rutieră de drumuri naționale au fost asfaltați aproape 200 de kilometri, o treime din lungimea drumurilor naționale de de la DN 18 la DN 2, la alte drumuri naționale, că s-a finalizat centura Sucevei, că este avansată lucrarea la centura Rădăuțiului ce ar trebui să fie gata în 2021 și că se începe și procedura pentru centura Fălticeni.

„Am venit cu centura Sucevei. Am finalizat ceva la care nu era un constructor care să aibă curajul să facă centura Sucevei pe traseul prost ales. A fost practic părăsită pentru că nimeni nu avea curajul”, a spus Stan.

El a mai declarat că în condițiile în care a fost acuzat că Suceava a fost blocată, a spus că timp de patru ani a întrebat unde este acel miliard de euro adus în județul Suceava în perioada 2008-2012 și în ce investiții a fost concretizat, dar că nu a primit niciun răspuns. (T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version