Deputatul PSD Alexandru Rădulescu anunță că lucrările la Spitalul Municipal Fălticeni sunt finalizate și că se instalează dotările nemedicale: Se așteaptă aprobarea Ministerului pentru aparatura medicală


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a anunțat, vineri, că Spitalul Municipal Fălticeni ar putea fi funcțional în acest an în condițiile în care clădirea este finalizată și că urmează să se instaleze aparatura medicală.

Deputatul Rădulescu a arătat că sistemul spitalicesc din județul Suceava a primit doar în ultimii doi ani de la Guvern suma de 13 milioane de lei în 2018 și alte 17 milioane de lei în 2019, bani pentru aparatură medicală și investiții în infrastructură, din care SJU Suceava a primit 5 milioane de lei pentru angiograf.

El a spus că în ceea ce privește Spitalul Municipal Fălticeni s-au alocat peste 20 de milioane de lei pentru finalizare și 500.000 de lei pentru aparatură.

„Vreau să vă spun că Spitalul Municipal Fălticeni este gata. Este o problemă de câteva zile, săptămâni, până când se vor finaliza și acele scări pentru ieșiri de urgență. Dotările nemedicale sunt în curs de instalare. Ele vor fi instalate în câteva zile, iar săptămâna aceasta managerul spitalului a trimis către Ministerul Sănătății solicitarea pentru aparatură medicală”, a spus deputatul.

Potrivit acestuia, procedurile de achiziție s-au încheiat, dar că nu are cine să aprobe cererea.

„Dacă ar fi cine să aprobe acum spitalul poate să intre în funcțiune chiar în acest an”, a spus Rădulescu.

LIVE de la PSD Suceava

PSD Suceava – Prima conferință de presă a presedintelui Ioan Stan

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 18. Oktober 2019

El a mai explicat că spitalele sucevene au beneficiat în perioada 2012-2016 de investiții guvernamentale, iar ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a decontat aceste investiții din fonduri europene, banii revenind din nou spitalelor care au avut investiții.

„Practic, spitalele din județul Suceava, au primit de două ori o sumă pentru investițiile necesare”, a spus deputatul.

El a arătat că cea mai mare sumă a încasat-o SJU Suceava, de circa 50 de milioane de lei, din care 40 de milioane de lei pentru modernizarea UPU realizată în perioada 2012-2016 prin eforturile guvernului social-democrat de atunci și 9 milioane pentru ambulatoriul realizat atunci.

Alexandru Rădulescu a apreciat că președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a făcut aceste precizări privind sursele de finanțare pentru Ambulatoriul Integrat, în timp ce președintele Klaus Iohannis a vorbit doar de fonduri județene și europene, negând contribuția guvernamentală. (T.B.)


Intră acum și în grupul de