Cătălin Nechifor, după ce a citit programul de guvernare al Guvernului Ludovic Orban spune că are un motiv în plus să nu voteze învestirea acestui guvern: Pentru zona Bucovinei, a Sucevei, din nou am luat țeapă. Autobahn-nein!//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele pe probleme de administrație al Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că nu are motive să voteze Guvernul Ludovic Orban mai ales că în programul de guvernare prezentat Suceava este ocolită.

„Am văzut programul de guvernare și am rămas surprins că pentru zona Bucovinei, a Sucevei, din nou am luat țeapă. Constat că Miticii sunt la fel, indiferent că sunt galbeni, sunt roșii, verzi, tot Mitici rămân. Cel puțin la partea de infrastructură suntem spre zero la Suceava”, a spus Nechifor.

El a arătat că din nefericire nu a fost trecută la finanțare Autostrada Nordului, Suceava-Satu Mare, pe care a propus-o ca semnatar al inițiativei legislative, fiind și lege adoptată în Parlament.

„Nu am văzut finanțarea drumului expres Siret-Suceava-Pașcani-Bacău-Buzău-București. E trecut la proiect de rezervă. Stau și mă întreb și acum că țin minte că săptămâna trecută cineva planta un platan la spital și spunea că vor face autostradă, că vor veni cu investiții, vor destupa județul Suceava, numai lapte și miere”, a spus Nechifor.

El a amintit că liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, a fost chiar la Siret, de unde pornește drumul expres de la Siret.

„Nu mai pornește niciun expres. E scris clar, negru pe alb”, a spus liderul Pro România.

Deputatul Cătălin Nechifor a arătat că dacă nu avea suficiente motive, acum are un motiv în plus să nu voteze această formulă de Guvern când va ajunge în Parlament.

Întrebat cu apreciază nominalizarea deputatului PNL Bogdan Gheorghiu pentru portofoliul Culturii în Guvernul Orban, el a apreciat că era mai bine dacă venea domnul Vasile Rîmbu în Guvern.

„Cu el am făcut investiții serioase. Chiar îmi doream ca domnul Rîmbu să meargă ca ministru în Cabinet și atunci aveam un motiv să votez”, a spus Nechifor care crede că această formulă guvernamentală ar putea fi învestită doar dacă vrea PSD.

El a arătat că guverne care vin cu foarte multă speranță în spate și cu oameni nepregătiți nu au șansă mare să demonstreze că nu sunt capabili și că în scurt timp se va vedea acest lucru.

Liderul PRO România, Catalin Nechifor – replica acida la Ioan Stan, președintele PSD Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 24. Oktober 2019

„Pentru Suceava e fix zero. Ca s-o dăm mai nemțește, ca să o legăm și de domnul Klaus care a fost aici: Autobahn-nein. Ar fi trebuit să fie Autobahn neun (9), dar e nein”, a spus deputatul sucevean care a menționat că pentru această autostradă este și lege în Parlament.

Nechifor a mai arătat că PNL putea să treacă în programul de guvernare această autostradă pentru a oferi ceva speranțe sucevenilor deși se știe că nu se va face nici Autostrada Unirii, nici A 7 și nici Autostrada Nordului.

El a explicat că dacă s-ar face Autostrada Nordului care este aprobată prin lege, nu ar mai fi fost necesare proiectele de variante ocolitoare pentru municipiile Vatra Dornei și Câmpulung Moldovenesc, care sunt incluse în programul de guvernare liberal pentru că dacă există autostradă nu mai ai de ce să faci aceste rute ocolitoare.

Nechifor a spus că în schimb, centura Fălticeni, care nu ar beneficia de nicio autostradă, nu este inclusă în program deși era aproape de a fi licitată lucrarea.


Intră acum și în grupul de