Gheorghe Flutur va realiza surpriza alegerilor locale din 2020 crede Cătălin Nechifor care spune că acesta are potențial pentru a câștiga aproape 70 de primari în județul Suceava, în timp ce PSD va pierde aproape jumătate din numărul actual de primari


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației județene Suceava a Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a apreciat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că liderul PNL Suceava, Gheorghe Flutur, va reuși la alegerile locale din 2020 să câștige primari în circa 70 din cele 114 localități ale județului Suceava.

„Domnul Flutur are ca potențial 70 de primari”, a spus Nechifor în cadrul interviului.

El a explicat că acum PNL Suceava are 43 de primari la care se adaugă primarul din Gura Humorului și din Poieni-Solca, care au fost deja prezenți la întâlnirea primarilor liberali suceveni cu Klaus Iohannis, la care se adaugă șapte primari actuali membri ai PSD, dar care au trecut la PNL.

Nechifor a mai spus că la acest număr de primari se pot fi afiliați și primarii din ALDE, ridicând numărul de primari apropiați de Gheorghe Flutur la 55 și că estimează că numărul de primari pe care îl va obține Gheorghe Flutur la alegerile locale se va apropia de 70.

„Mai sunt în județul Suceava un număr de primari care își vor pierde mandatul și sunt de la PSD”, a spus liderul sucevean al Pro România.

El a menționat că le-a spus primarilor PSD care riscă să-și piardă mandatul să-și facă treaba, dar că și celor șase -șapte primari care sunt „pe dinamica” spre PNL că nu e tocmai bine ca un partid să aibă 70 de primari într-un județ pentru că va fi greu de hrănit 70 de guri în condițiile în care bugetul se va închide „pe indicatori foarte subțirei”.

El a apreciat că Pro România are potențial de 10-15 primari în județ, iar PSD riscă să piardă aproape jumătate din cei 63 de primari pe care îi are acum în județ.

„Eu am lăsat PSD cu 63 de primari și 40 la sută scor electoral. În urmă cu câteva luni PSD a luat 25 la sută, dar și la primari au o descreștere, poate nu atât de abruptă, dar potențialul lor e acum la 35-40”, a conchis Nechifor.(T.B.)


Intră acum și în grupul de