Gheorghe Flutur, la Liga Aleșilor Locali PNL, în prezența lui Klaus Iohannis, a solicitat descentralizarea administrației publice locale: Acum este o politică de sus în jos fără să se țină cont de strategiile locale


Intră acum și în grupul de

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL Gheorghe Flutur a anunțat la Liga Aleșilor Locali din PNL la care participă Klaus Iohannis că această structură politică a PNL își dorește un parteneriat între administrația publică locală, Președinție, Guvern și Parlament.

„Avem nevoie de sprijin. Dezvoltarea României se poate face numai în parteneriat între administrația publică locală-Președinție și administrația publică centrală”, a spus Gheorghe Flutur în debutul întâlnirii.

El a spus că Liga Aleșilor Locali din PNL are 1100 de primari și că foarte mulți dintre aceștia au realizări importante în localitățile lor și că au făcut și scoruri electorale frumoase la ultimele alegeri și le-a cerut să reporteze aceste rezultate și în 10 noiembrie, în alegerile prezidențiale.

Gheorghe Flutur a transmis că PNL are obligația să rezolve probleme legislative importante pentru dezvoltarea țării.

El a spus că este nevoie de descentralizare, subliniind că legea cadru a descentralizării din 2006 nu s-a mai pus în aplicare și că prin noul Cod Administrativ, recent adoptat, s-a anulat această lege.

„Administrația publică suferă de lipsă de descentralizare” a spus președintele Flutur.

El a arătat că acum deciziile sunt luate la nivel central fără consultarea autorităților locale, ceea ce este greșit.

„Când vorbim de dezvoltare locală, vorbim mai mul de finanțare decât de dezvoltare. E o politică de sus în jos. Cetățeanul este o slugă a Guvernului. Nu știm ce urmează. Se anunță fel de fel de programe din partea Executivului, iar noi nu suntem consultați”, a spus Gheorghe Flutur.

El a adăugat că de multe ori programele lansate la nivel central sunt aplicate prost în teritoriu pentru că nu se ține cont de strategiile locale.

Gepostet von Partidul Naţional Liberal am Samstag, 26. Oktober 2019

Președintele Flutur a dat exemple de proiecte fără aplicabilitate în teritoriu atât în domeniul educației, sănătății.

Gheorghe Flutur a condus ședința Ligii Aleșilor Locali din PNL, iar între surprize a fost și mesajul lui Octavian Rusu, primar român ales în Görlitz-Germania, pe lista CDU. (T.B.)


Intră acum și în grupul de