Flutur, mesaj către Klaus Iohannis și Ludovic Orban, la Liga Aleșilor Locali PNL: Suntem pregătiți ca în parteneriat cu dumneavoastră să pornim dezvoltarea adevărată a României


Intră acum și în grupul de

Președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL, Gheorghe Flutur, a declarat, sâmbătă, la întrunirea Ligii Aleșilor Locali PNL desfășurată la București în prezența președintelui României, Klaus Iohannis, că dezvoltarea României se poate face în parteneriat.

El a arătat că pe lângă nevoia de descentralizare, pe lângă finanțarea polilor de dezvoltare sau de creștere, e nevoie de  programe de finanțare pentru orașele mici și proiecte reale pentru dezvoltarea mediului rural.

Președintele Flutur a spus că o problemă este neadministrarea sau proasta administrare a unor obiective din localități aparținând autorităților centrale, apreciind că cetățeanu resimte o frustrare când asemenea obiective nu sunt folosite corespunzător.

El a exemplificat cu terenurile nefolosite ale unor stațiuni de cercetări, unități militare, triaje de cale ferată, case de cultură, considerând că în urma unor discuții aplicate cu administrația locală va trebui ca acestor obiective să li se dea o utilitate.

Totodată, președintele Flutur a mai declarat că există entități în administrația publică locală ce sunt eligibile pentru finanțare, cum sunt polii de creștere, polii de dezvoltare, Grupurile de Acțiune Locală, dar că este necesară și dezvoltarea în jurul orașelor mici care nu sunt eligibie.

Gepostet von Partidul Naţional Liberal am Samstag, 26. Oktober 2019

„Dezvoltarea României așteaptă resurse și în aceste zone”, a spus președintele Ligii Aleșilor Locali din PNL.

El a mai arătat că dezvoltarea rurală nu înseamnă doar subvenții de la Ministerul Agriculturii și că este nevoie de programe complexe pentru mediul rural.

„Dezvoltarea rurală de astăzi, pentru că România este un spațiu de 50 la sută rural, este privită doar ca o alocare de subvenții pentru agricultură.  Despre altceva nu se vorbește. Acolo va trebui să implicăm mai multe ministere pentru că dezvoltarea rurală înseamnă mult mai mult decât Ministerul Agriculturii”, a declarat Gheorghe Flutur.

„Dezvoltarea rurală înseamnă jumătate de Românie și eu cred că PNL are obligația să rezolve aceste probleme. De aceea, domnule președinte, domnule prim ministru desemnat, am venit astăzi aici să vă spunem că suntem pregătiți în parteneriat cu dumneavoastră să pornim dezvoltarea adevărată a României”, a conchis Gheorghe Flutur.(T.B.)


Intră acum și în grupul de