Senatorul Ioan Stan neagă favorizarea localităților cu primari PSD de Guvernul Dăncilă și îi demonstrează cu cifre lui Gheorghe Flutur că municipiile cu primari liberali au beneficiat de fonduri mai mari decât cele cu primari PSD

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a transmis, miercuri, un drept la replică la afirmațiile făcute marți de președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, privind favorizarea primarilor PSD de către Guvernul condus de Viorica Dăncilă și spune că situația de la Vatra Dornei a fost determinată de faptul că Ministerul Mediului a rămas fără ministru, iar Klaus Iohannis a refuzat numirea unui ministru interimar.

Vă prezentăm integral Dreptul la replică transmis de senatorul PSD Ioan Stan

„Salut cu interes luările de poziție ale d-lui președinte de Consiliu Județean, cu atât mai mult cu cât sunt sigur că i se strepezesc dinții de câte ori pronunță PSD sau, mai nou, Videle.

            Cum spuneam, sunt marcat de strădania d-lui președinte de a acuza și domnia sa Guvernul PSD că, vorba ceea „se poartă și dă bine la șef” Deci, cată să învinovățească și sus-numitul de ceva, de oarece, de ce-o fi, guvernarea PSD și mai precis efectele acesteia în Vatra Dornei. Concret, se face vinovat Guvernul, în accepțiunea d-lui respectiv, de nealocarea în zona aflată în discuție a sumelor necesare pentru decontarea echipamentelor montate în vederea furnizării de căldură în municipiul Vatra Dornei. Bineînțeles este prezentă binecunoscuta afirmație legată de favorizarea primăriilor PSD-iste în defavoarea celor de altă culoare politică. Ca să lămurim acest aspect ofer celor interesați câteve cifre.

          Buget Vatra Dornei 2018, la o populație de 17.176 persoane – 16.372mii lei

          Buget Fălticeni  2018, la o populație de 31.573 persoane – 10.591mii lei

           Buget Câmpulung 2018, la o populație de 20.139 persoane  – 10.271 mii lei

Buget 2019, alocare inițială Vatra Dornei 10.116  mii lei față de 1.676 mii lei Fălticeni și 5.576  mii lei la Câmpulung. La ultima rectificare de buget pe anul 2019 Vatra Dornei primește 4.009 mii lei, iar Fălticeni 3.649 mii lei. Asta ca să lămurim cum e cu favorizarea primăriilor PSD-iste. Dar pentru a limpezi cu adevărat problema să precizăm că, după punerea de acord și semnarea de către cei în drept a programelor de termoficare, ne-am aflat în situația de a nu avea ministru la mediu și de a se refuza numirea unui interimar, de către știm cu toții cine. În afară de asta, ar fi fost bine ca înainte de a blama guvernarea PSD-istă, să fi verificat dl.președinte dacă primăria Vatra Dornei a trimis documentația refăcută conform ultimelor cerințe U.E. Nu de alta dar dacă nu ceri conform celor legale, nu primești. Și o nedumerire personală. Dacă tot a aflat dl. președinte că la Videle vine iarna cu o lună mai devreme decât la Vatra Dornei de ce n-a alocat sumele necesare din bugetul  județean la timpul cuvenit evitării acestei situații? De fapt știu de ce. Pentru că e mai ușor să dai vina pe altul spre a-ți ascunde propria neputință. Și cred că n-ar strica să-și amintească dl.președinte de modul strict personal în care a mânuit foarfeca bugetară croind fără nici o reținere soarta primăriilor județene funcție de afilierea politică. Nu de alta, dar îi putem aminti noi!”, se arată în Dreptul la replică transmis de senatorul Ioan Stan.

Citește și Gheorghe Flutur caută soluții pentru punerea în funcțiune a noilor cazane ale centralei de termoficare din Vatra Dornei după ce Guvernul a refuzat să achite 15 milioane de lei din contract: Guvernul PSD nu s-a gândit că Vatra Dornei nu are căldură, iar aici, în nordul țării, iarna vine mai repede cu o luna față de Videle