Marian Andronache: Începerea lucrărilor la Autostrada Unirii și la Autostrada Nordului, condiții ale PMP pentru susținerea Guvernului Ludovic Orban


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele PMP Marian Andronache, viceprimar al Sucevei, a declarat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că pentru susținerea Guvernului Ludovic Orban în Parlament, PMP a pus mai multe condiții între care și începerea lucrărilor la Autostrada Iași-Tg Mureș și la Autostrada Nordului, Suceava-Satu Mare.

Andronache a spus că inițial, PMP a intenționat chiar să intre în Guvern, dar că acest lucru nu a fost acceptat de alte forțe politice, iar condițiie inițiale,  două tururi la alegerea primarului și un minister al reîntregirii neamului nu au mai fost valabile.

El a arătat că PMP a avut o ședință în care a discutat cele trei variante, să nu susțină guvernul, să susțină Guvernul fără condiții și să-și asume liberalii toate problemele, sau să susțină Guvernul cu anumite condiții, care a fost și varianta decisă.

Astfel, au fost stabilite mai multe condiții care au și fost trecute în protocolul semnat cu Eugen Tomac cu Ludovic Orban.

VIDEO de la minutul 11:35.

Andronache a spus că una din condiții se referă la investiții de infrastructură, mai ales că sunt deputați care au inițiat legi precum autostrada Iași-Tg Mureș și Autostrada Nordului.

Liderul PMP a spus că Ludovic Orban a afirmat că dorește chiar să și înceapă lucrările.

Întrebat dacă acest guvern de tranziție va avea timp, Andronache a apreciat că se pot face multe lucruri până la alegerile parlamentare.

„Mărcar să înceapă procedurile. Eu zic că are timp. Până la alegerile parlamentare eu zic că se pot întâmpla multe lucruri”, a spus liderul PMP.

Totodată, el a menționat că în ceea ce privește apropierea de Republica Moldova, Guvernul va înființa o  agenție pentru relația cu Republica Moldova.(T.B.)


Intră acum și în grupul de