Viceprimarul Rădăuțiului, Bogdan Loghin: Eu am depus un jurământ pentru rădăuțeni și nu că îl apăr pe Nistor Tatar din orice poziție. În loc să urmărească investițiile urmărește like-urile pe internet


Intră acum și în grupul de

Viceprimarul Rădăuțiului, Bogdan Loghin, recent exclus din PSD și care ar urma să-și piardă și funcția ca urmare a pierderii calității de membru de partid, a vorbit, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina despre modul în care s-a ajuns în această situație, el arătând că neînțelegerile cu primarul Nistor Tatar au pornit în special de la lipsa de transparență în cheltuirea banului public, dar și de la modul în care se executau lucrările de investiții.   

„Se pare că eu nu am înțeles linia PSD, iar din câte s-a văzut la vot eu sunt persoana care nu are ce căuta în acest partid”, a spus Bogdan Loghin despre decizia organizației municipale PSD Rădăuți de a-l exclude, decizie care a fost validată, joi seara, de conducerea organizației județene PSD Suceava.

Bogdan Loghin atac dur la Nistor Tătar

Vieprimarul municipiului Rădăuți, Bogdan Loghin explică de ce a fost exclus din PSD

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 31. Oktober 2019

El a arătat că i s-a reproșat că face declarații publice și că nu se consultă cu primarul înainte să facă o declarație.

„Cu tot respectul, dar am încercat trei ani de zile să învăț ceva de la domnul primar și nu am vrut să mă virusez”, a spus Bogdan Loghin care a subliniat că funcția de primar este foarte importantă și reprezentativă pentru că duce mesajul municipiului, orașului, comunei, mai departe, la nivel mai înalt și nu doar în fața cetățenilor.

„Ori, nivelul de repezentare contează foarte mult, iar din acest punct de vedere a cunoaște limba română, a cunoaște gramatica limbii române și a fi plăcut înțeles de cetățeni este un lucru foarte important”, a spus Loghin.

El a arătat că a început să aibă poziții critice în momentul în care a observat probleme atât în partid, cât și în activitatea de administrație.

„Nu este OK să taci din gură și să spui: nu avem voie să vorbim în public și să fim uniți. Să fim uniți pentru ce? Eu, din câte mi-aduc aminte, am depus un jurământ pentru Consiliul Local, pentru rădăuțeni. Eu nu am depus un jurământ pentru Nistor Tatar că îl apăr din orice poziție”, a spus Bogdan Loghin.

El a menționat că l-a sprijinit pe primarul Nistor Tatar și că i-a asigurat o majoritate în Consiliul Local cu două formațiuni total opuse ideologic PSD, respectiv UPR care vine din zona USR-PLUS și PMP.

„Dacă cineva se uita pe hârtie la partide spunea că niciodată nu se putea așa ceva, dar am garantat eu că lucrurile se desfășoară în regulă, corect și atunci am spus că dacă tot a fost Rădăuți atât de aruncat în probleme, haideți să ne unim să facem ceva. Domnul primar nu poate o clipă să spună că nu a avut majoritate în Consiliul Local, majoritate pe care eu am garantat-o și am susținut-o”, a spus Loghin.

Viceprimarul a arătat că primarului nu-i convine această majoritate din CL Rădăuți și că și-ar fi dorit o majoritate cu ALDE, dar că nu este vina lui că o asemenea majoritate nu s-a putut atunci.

Bogdan Loghin a adăugat că această majoritate cu UPR și PMP a făcut ca primarul să aibă cel mai ușor Consiliu Local pe care l-a avut un primar vreodată, în afară de perioada lui Mihai Frunză care avea majoritatea totală.

Viceprimarul a făcut o retrospecție și a constatat că disensiunile au început din momentul în care el își spunea părerea despre anumite situații.

„Totul a început din momentul în care eu îmi spuneam părerea. Aveam idei.Greșeala mea e că aveam idei”, a spus Loghin.

El a continuat spunând că are o problemă cu transparența și că, obișnuit cu perioada în care, în calitate de primar interimar, a făcut transparență inclusiv pe atribuirile directe, a venit din inerția din acea perioadă și-și spunea părerile în continuare.

„Încet-încet am fost izolat din ședințe, nu mai aveam eu ce căuta pe acolo să spun eu prea multe”, a explicat viceprimarul.

Loghin a mai vorbit de un episod privind canidatura sa ca membru în Biroul Județean al PSD Suceava, arătând că în naivitatea sa, credea că ar putea aduce plus valoare în acest birou al organizației județene și că ar fi în contact direct cu realitățile din partid, dar că, deși i s-a lăsat impresia din partea lui Nistor Tatar că va obține această funcție, a fost propus altcineva.

„Eu nu mi-am dat seama că ei, de pe atunci, nu au vrut să ajung acolo ca să le fie mai ușor să mă excludă, pentru că fiind în Biroul Executiv Județean le era mult mai greu”, a spus Loghin.

El a mai arătat că a simțit unele tensiuni prin prisma faptului că după acea ședință a ieșit public, cu alți colegi de partid, și am făcut o postare pe Facebook în care erau aduse critici privind linia partidului care promovează membri vechi și nu pe cei cu inițiative.

„Ceea ce s-a dovedit și acum. Ghemul s-a rostogolit până în zilele noastre pentru că același lucru se întâmplă la PSD și la nivel central și la nivel local. Este aceeași linie”, a spus viceprimarul.

Bogdan Loghin a mai declarat că președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, i-a transmis la Congresul PSD în care a fost aleasă președinte Viorica Dăncilă că în septembrie-octombrie va fi tranșată situația de la Rădăuți.

„La nivel central s-a știut situația de la Rădăuți. Dacă se dorea să se schimbe ceva, se putea schimba”, a spus Loghin.

Vicepimarul a subliniat că primii doi ani de colaborare cu Nistor Tatar au fost buni, că era o colaborare corectă, primarul aducea investițiile, iar viceprimarul urmărea realizarea lor în condiții legale și corecte, dar că ulterior, după ce viceprimarul a constatat că unele lucrări se făceau prost și a criticat acest mod de lucru, nu a mai primi dispoziții să le urmărească.

Bogdan Loghin i-a reproșat primarului mai multe atitudini care au condus la situația în care să existe aceste neînțelegeri:

„Faptul că, cu toate că a ajuns la o anumită vârstă dă dovadă de imaturitate, faptul că a aplecat urechea și nu a continuat drumul bun pe care l-am început, faptul că a preluat „stilul nuc”- nu mai crește nimic sub dânsul, faptul că Primăria Rădăuți merita mult mai mult și în primul rând să nu-și piardă demnitatea din anumite puncte de vedere și faptul că în loc să urmărească investițiile urmărește lik-urile pe internet și apoi face presiuni să nu mai primesc eu like-uri”.(T.B.)


Intră acum și în grupul de