Eurodeputatul liberal Sigfried Mureșan a declarat la Suceava că există bani europeni pentru autostrăzi, dar că este nevoie de un guvern liberal care să le construiască: Ne-a lipsit un guvern liberal capabil să facă la nivel național lucrurile pe care președintele Flutur le face la nivelul județului Suceava


Intră acum și în grupul de

Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan, care ar putea fi viitorul comisar european pentru Transporturi, a participat, sâmbătă, în județul Suceava la mai multe întâlniri, iar mesajul acestuia a fost că principalul obiectiv al europarlamentarilor liberal este simplificarea procedurilor pentru absorbția de fonduri europene și folosirea fondurilor europene pentru construcția de autostrăzi.

Siegfried Mureșan a spus că a venit în Suceava la invitația președintelui Gheorghe Flutur.

„Ne întâlnim des, avem un schimb practic permanent de opinii. Mereu când este ceva în Parlamentul European care ale influență, impact, asupra Bucovinei, asupra Sucevei, discutăm. De aceea, când președintele Flutur m-a invitat în județul Suceava am venit imediat, și primul mesaj pe care le-am transmis la întâlnirile pe care le-am avut la Sucevița și la Suceava a fost să mulțumesc colegilor din PNL pentru toată munca pe care au depus-o în campania de succes pentru alegerile europarlamentare și acum în campania pentru realegerea președintelui Klaus Iohannis”, a spus Mureșan.

Eurodeputatul a subliniat că acum, europarlamentarii PNL formează cea mai puternică delegație pe care a avut-o un partid românesc în Parlamentul European și a menționat că liberalii au mai multe funcții de conducere decât a avut oricând un partid românesc: președintele Comisiei de Industrii, vicepreședintele Comisiei de Agricultură, vicepreședintele comisiei de Mediu, iar toate acestea pentru a face lucrurile concrete pe care le așteaptă românii.

„O temă importantă, tema principală pe care am discutat-o în județul Suceava a fost cum simplificăm absorbția de fonduri europene și cum aducem cât mai multe fonduri europene, aici, acasă. Am spus aici următorul lucru: președintele Gheorghe Flutur, primarul Sucevei, Ion Lungu, alături de alți primari liberali, Emil Boc la Cluj, Ilie Bolojan la Oradea, președinți de Consilii Județene Sibiu, Brașov și din alte colțuri ale țării sunt exemple vii că se pot atrage fonduri europene și că se pot construi lucruri concrete pentru oameni”, a spus Mureșan.

El a arătat că României i-a lipsit însă un guvern liberal pentru a realiza investițiile cerute de români.

„Ce ne-a lipsit în ultimii ani a fost un guvern liberal, un guvern capabil să facă la nivel național lucrurile pe care președintele Flutur le face la nivelul județului Suceava. Avem 10,8 miliarde de euro pentru perioada 2014-2020 pentru mari proiecte de infrastructură, adică pentru autostrăzi. Sunt bani pentru Autostrada Unirii, pentru autostrada care să lege Tg. Mureș de Iași, sunt bani să legăm Suceava pe autostradă spre București, sunt bani pentru Brașov-Comarnic, sunt bani pentru Sibiu-Pitești, pentru toate aceste autostrăzi. Avem nevoie doar de două lucruri: de un guvern liberal capabil să atragă aceste fonduri și de voci puternice, de aici, de la nivel local, care să spună la București cât de importante sunt aceste proiecte”, a spus Mureșan.

El a arătat că așa cum face Gheorghe Flutur și echipa sa pentru Suceava, așa se vrea ca începând de anul următor să avem voci liberale puternice în toată Moldova pentru ca împreună, în cor, să se reușească realizarea autostrăzii.

„ Autostradă înseamnă investitori, autostradă înseamnă turiști, autostradă înseamnă dezvoltare, autostradă înseamnă locuri de muncă și autostradă înseamnă creșterea salariilor pentru actualii angajați”, a spus Mureșan.

El a subliniat că de aceea, prioritatea zero pentru europarlamentarii PNL este ca și în următorii ani să fie alocate fonduri europene pentru autostrăzi, iar diferența va fi că având un guvern liberal acesta va și construi autostrada.(T.B.)


Intră acum și în grupul de