Acasă Politica Organizaţia PSD Preuteşti va fi dizolvată pe motiv de non-combat la alegerile...

Organizaţia PSD Preuteşti va fi dizolvată pe motiv de non-combat la alegerile din 7 iunie


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Fălticeni, care este prim-vicepreşedinte al Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, Cătălin Nechifor, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă, că organizaţia din comuna suceveană Preuteşti a partidului va fi dizolvată. Nechifor a spus că liderii judeţeni ai PSD sunt extrem de supăraţi pentru faptul că membrii PSD din secţiile de votare din Preuteşti au pactizat cu PD-L şi au permis “fraudarea alegerilor” în comună, fapt “dovedit cu imagini video şi cu martori oculari”.

„Nu mai tolerăm o astfel de trădare electorală”, a spus Nechifor, care a arătat că nu este normal ca reprezentanţii locali ai PSD să nu sesizeze că în urnă au fost introduse în plus sute de buletine de vot, având ştampila aplicată pe PDL în acelaşi loc şi care erau puse în teanc. Nechifor a mai anunţat că, din motive similare, vor fi dizolvate şi organizaţiile Baia, Hârtop şi Liteni. El a explicat că, tehnic, în cazul de la Preuteşti, buletinele de vot în plus au fost introduse în urnă cel mai probabil în noaptea de sâmbătă spre duminică, până la începerea votării.



Parlamentarul sucevean a mai arătat că decizia BEC de respingere ca nefondată a contestaţiei depuse de PSD a fost „o soluţie tehnică” pentru că dacă ar fi fost adoptată, s-ar fi pus în pericol calendarul electoral pentru alegerile europarlamentare, iar Parlamentul European risca să nu-şi poată începe noul mandat la termenul stabilit. „A fost o soluţie tehnică. Nu am continuat demersurile de a ataca soluţia BEC pentru că România ar fi avut o bilă neagră şi am pus mai presus interesul naţional”, a spus deputatul Nechifor, care a adăugat că se continuă cercetările pe calea penală.

Şi preşedintele Organizaţiei Judeţene Suceava a PSD, senatorul Gavril Mîrza, a spus că rolul organelor statului este să stabilească adevărul în cazul de la Preuteşti şi a spus că pentru siguranţă, deşi IJP Suceava a anunţat că a deschis dosar penal, organizaţia PSD depune plângere penală în acest caz. El a mai arătat că pe lângă organizaţia Preuteşti vor mai fi luate măsuri de dizolvare a altor organizaţii PSD pentru inacţiune în campania electorală, iar 13-14 consilieri locali din judeţ vor fi excluşi din partid pentru că „trădare electorală”.

„Decât să te duci cu un trădător la luptă mai bine mergi cu un altul care are forţă mai mică dar luptă pentru tine”, a spus Mîrza, care a subliniat că nu e posibil ca în urna de vot să fie găsite în plus 228 de buletine de vot, iar reprezentantul partidului să nu ştie nimic. Senatorul PSD consideră că decizia BEC de a respinge contestaţia PSD în cazul de la Preuteşti este surprinzătoare pentru că Biroul Electoral Central „nu justifică cele 228 de voturi în plus”.

O fraudă electorală constatată de reprezentanţii BEJ Suceava la o secţie din comuna Preuteşti este investigată de poliţişti, după ce au fost găsite în urnă cu 228 de buletine de vot mai multe decât numărul de alegători. În urma verificărilor a reieşit că la secţia de votare nr. 421 din Preuteşti au votat 515 persoane, din care 476 de persoane înscrise pe listele permanente şi alte 39 pe liste suplimentare. La numărătoare, însă, au fost găsite 743 de buletine de vot, cu 228 de buletine de vot în plus.


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version