Parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”României normale”

Președintele Klaus Iohannis a reușit primul pas pentru schimbarea modului în care se face politică în România prin instalarea Guvernului PNL, condus de Ludovic Orban. Astfel, parteneriatul Klaus Iohannis – PNL va duce la construirea ”României normale”.

Instalarea Guvernului condus de Ludovic Orban i-a dat prilejul președintelui Klaus Iohannis să prefigureze modul în care va fi condusă România în următorul său mandat.

La depunerea jurământului de către miniștrii Guvernului Ludovic Orban, Klaus Iohannis a criticat modul în care PSD a condus România.

 ”Se termină astfel guvernarea pesedistă care, în diferite variante, a durat aproape trei ani de zile. Guvernări toxice pentru români, pentru România. Guverne care au stricat foarte multe proiecte și foarte multe abordări ale României”, a declarat Klaus Iohannis.

Am mai spus-o și o să o mai spun: România putea să fie mult mai departe. România putea să aibă mai multe autostrăzi, mai multe școli, mai multe spitale, să aibă mai multe proiecte pe fonduri europene, să aibă mai multe proiecte pentru români. În ultimii 30 de ani România nu s-a dezvoltat mai mult și mai bine din cauza PSD”, a adăugat Klaus Iohannis.

Șeful statului a spus că lupta de trei ani de zile cu PSD s-a finalizat cu învestirea Guvernului Ludovic Orban. Acesta a completat: ”Mă tem de ce vor găsi miniștrii în ministere”. Iohannis a cerut rezolvarea urgentă a câtorva probleme: bugetul pe 2019, bugetul pe 2020, reluarea discuțiilor pe legile justiției, încurajarea luptei anti-corupție.

Efectele abuzurilor PSD trebuie înlăturate

Klaus Iohannis a continuat pe aceeași linie și la ceremoniile de predare – primire a mandatelor miniștrilor. Astfel, președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la ceremonia de învestire a lui Bogdan Aurescu în funcţia de ministru de Externe, că politica externă a României a avut de suferit în ultimii trei ani şi jumătate, întrucât ”lideri PSD-işti diletanți” au decredibilizat țara în relația cu partenerii. ” Lideri pesediști diletanți au crezut că se pot profila folosind politica externă a României. Eroare! Singurul lucru pe care l-au obținut este decredibilizarea României în relația cu mulți parteneri cu care am avut legături strânse și încredere reciprocă”, a declarat Klaus Iohannis.

Președintele României a afirmat, și la Ministerul Afacerilor Interne, că ”diletanți pesediști” şi oameni care ”au văzut doar interesul propriu şi al găștii de partid pe care au creat-o” au încercat să pună mâna pe toate marile sisteme din România, iar cele trei guverne social-democrate au încercat să își “înșurubeze” prietenii şi neamurile în cele mai importante poziții din stat. Iohannis a solicitat primului ministru şi angajaților MAI o schimbare de paradigmă, cerându-le ca siguranța cetățeanului să fie în centrul preocupărilor acestora.

El a menționat că Poliția, Jandarmeria şi Departamentul Situațiilor de Urgență au fost sub un atac public constant. “Asta fiindcă ați tolerat sau ați fost unii dintre dumneavoastră obligați să tolerați înșurubarea unor persoane în funcții publice care nu aveau ce căuta acolo. Vi s-au impus abordări care nu au nimic de-a face cu etica profesionistă. S-au folosit metode dintre cele mai perfide pentru a vă juca pe unii împotriva celorlalți, pentru a institui un control politic acolo unde profesionalismul trebuie să-și spună cuvântul”, a mai declarat Iohannis.

Refacerea legilor justiției

Președintele Klaus Iohannis a afirmat, la ceremonia de preluare de către Nicolae Ciucă a mandatului de ministru al Apărării Naționale, că securitatea națională nu se negociază şi că aceasta se apără ”cu orice preț”, precizând că un mandat de succes al noului ministru va fi un succes ”nu pentru partid, nu pentru Armată, ci pentru România”.

Justiția rămâne o prioritate a președintelui Klaus Iohannis. Șeful statului a vorbit, la ceremonia de învestire a noului ministru al Justiției, despre rediscutarea legilor justiției ”așa cum trebuia făcut de la început”, împreună cu profesioniștii din sistem. ”Eu îmi doresc foarte mult pentru România şi pentru români o justiție dreaptă, o luptă anticorupție eficientă, iar dumneavoastră,  domnule ministru, aveți sarcină dificilă: avem legile justiției care au fost masacrate de fosta majoritate toxică pesedistă din Parlament. Ele sunt în funcțiune, dar asta nu înseamnă că sunt perfecte. Trebuie reluată discuția, trebuie reluată așa cum trebuia făcută de la început, împreună cu profesioniștii din sistem, împreună cu forurile cu care suntem parteneri, cu GRECO, cu Comisia Europeană, împreună cu politicienii de bună credință, iar acolo unde se găsește că modificările au fost bune să fie lăsate, iar acolo unde se găsește că au fost eronate să fie corectate”, a declarat Klaus Iohannis.

Șeful statului a apreciat că ”ar fi fost o reală catastrofă națională” dacă ar fi continuat ”asaltul pesedist asupra codurilor”. ”În același fel, domnule ministru, vă revine sarcina să veniți cu o gândire în domeniul Codurilor, fiindcă aici, este clar, se așteaptă o pune în acord a Codurilor cu anumite decizii ale Curții Constituționale. Bine că s-a oprit asaltul pesedist asupra Codurilor! Ar fi fost o reală catastrofă națională dacă ar fi continuat acest asalt. Este o muncă grea, dar sunt convins că prin expertiza pe care o aveți, prin felul foarte calm și diplomatic de a vă apropia de temă veți reuși o abordare care, în definitiv, ne va face pe toți să spunem <<OK, acum legile sunt potrivite, codurile sunt potrivite și judecătorii și procurorii nu au decât să le aplice cu bună-credință>>”, a concluzionat Klaus Iohannis.(Advertorial)

loading...