Acasă Politica Președintele Comisiei de administrație publică, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor: Guvernul...

Președintele Comisiei de administrație publică, deputatul PNL de Suceava Angelica Fădor: Guvernul PNL nu va lăsa fără bani localitățile cu probleme financiare


Intră acum și în grupul de

Guvernul PNL  va aborda cu maximă responsabilitate problemele financiare ale administrației locale, a declarat, vineri, președintele Comisiei de administrație publică din Camera Deputaților, deputatul PNL de Suceava, Angelica Fădor.

Ea a spus că rectificarea bugetară pe care Guvernul o va face în perioada următoare va asigura necesarul de finanțare pentru localitățile aflate în impas financiar, nu numai pentru cele 43 de localități care, în momentul de față, nu mai au bani nici pentru plata salariilor.



„Mai mult, există mari probleme cu plata indemnizațiilor pentru persoanele cu dizabilități, indemnizații care au fost transferate de fostul Guvern PSD către instituțiile de la nivel local fără să fie alocate și resursele financiare. Practic, fosta guvernare, din cauza cheltuielilor nejustificate făcute în ultimii trei ani, a vrut să scape de plata acestor indemnizații, afectând nepermis o categorie socială foarte vulnerabilă. Menționez că- și în acest caz- PSD nu a respectat chiar propriul program de guvernare care prevedea clar “susținerea integrală de la bugetul de stat a sistemului de protecție a copilului și a persoanelor cu dizabilități”.”, a declarat Angelica Fădor.

Ea a salutat decizia premierului Ludovic Orban de a se întâlni cu reprezentanții Asociației Orașelor din România pentru a găsi soluțiile de ieșire din impas.

„În paralel cu rectificarea bugetară, Guvernul PNL pregătește și Legea bugetului pentru anul viitor, astfel încât instituțiile de la nivel local să evite pericolul intrării în incapacitate de plată”, a precizat parlamentarul liberal sucevean. (T.B.)


Intră acum și în grupul de



Exit mobile version