Liderul PSD Suceava senatorul Ion Stan continuă să-l critice pe Klaus Iohannis și refuză să se delimiteze de campania electorală a PSD așa cum i-a cerut vicepreședintele regional PNL deputatul Ioan Bălan


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a anunțat, luni, că nu se poate delimita de campania electorală a PSD așa cum i-a sugerat deputatul PNL Ioan Bălan și îl acuză pe președintele Klaus Iohannis de miciună.

Citește și: Deputatul PNL Ioan Bălan îi cere liderului PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, să se delimiteze de campania murdară și mincinoasă dusă de „arhanghelii negri” Codrin Ștefănescu și Olguța Vasilescu

Vă prezentăm integral dreptul la replică al senatorului Ioan Stan:

„Dl. deputat PNL Ioan Bălan îmi solicită, imperativ și cu tente patetice, ca împreună cu organizația suceveană a PSD, să mă delimitez de campania electorală a partidului din care fac parte. Curaj sau tentativă de sinucidere politică? Înclin spre a doua supoziție. Numai așa îmi pot explica absurditatea unei astfel de cereri. Dl. deputat pretinde că are argumente pentru o astfel de solicitare și se pornește să înșire o seamă de luări de poziție a unor colegi de partid cărora rezervele de răbdare li s-au epuizat și care nu mai lasă netaxate nici minciunile, nici îndemnurile la linșaj, nici chemările la eliminarea PSD din viața politică. Dl. deputat îndrăznește așa ceva pentru că este obișnuit să nu-l băgăm în seamă. Pe el și pe cei ce mărșăluiesc sub flamurile iohanniste, la umbra cărora au proferat cele mai abjecte îndemnuri, mergând până la folosirea bâtelor, împotriva noastră. Eu nu voi recurge la critici legate de costumele, cravatele, ceasurile ori șosetele dl-ui Johannis. Pe lângă faptul că m-ar dezonora o astfel de abordare, nu văd ce rost ar avea câtă vreme am întrebat cât costă naveta săptămânală Sibiu – București și retur și n-am primit nici un răspuns. Încerc însă a pricepe cererea d-lui deputat și pentru asta am totuși nevoie de cîteva precizări.

Mi se cere să mă delimitez de singurul partid din care am făcut vreodată parte. Așa că mă simt îndreptățit să întreb: s-a delimitat dl. Johannis de Forumul Democrat al Germanilor și noi n-am aflat? Nu de alta dar, așa cum dovedesc documente inatacabile, la 13 iunie 2002, aniversându-și ziua de naștere, președintele Forumului sus menționat semna cu reprezentanții PSD (pesemne partidul nu devenise încă „ciuma roșie”) un protocol prin care, ce să vezi, se angaja să sprijine programul de guvernare al PSD, la nivel național, regional și local. Și vă rog să nu credeți că a fost o rătăcire de tinerețe. Nicidecum! Peste șapte ani, același Klaus Iohannis, neprihănitul atacat de adversarii politici pe nedrept, accepta să devină premierul liderului PSD Mircea Geoană. Așa că sunt curios, ba chiar consider că am dreptul să întreb orice om de bun simț când a devenit PSD „ciuma roșie”. Dacă, așa cum afirmă candidatul pe care îl împodobiți cu așa merite încât roșește de jenă și asfaltul spre Sibiu, PSD a fost o catastrofă timp de 30 de ani și este imperioasă dispariția sa cum explică cetățeanul în cauză alianțele de mai sus. Și să fie clar pentru orice mânuitor facil de vorbe. Sibienii au meritat tot sprijinul pe care l-au primit. Iohannis, candidatul considerat merituos de dl.Balan, este cel care a profitat de realizările obținute în teritoriul sibian cu sprijin masiv PSD, întru acumularea de capital politic. Același PSD declarat, culmea ipocriziei, drept catastrofal. Când a mințit candidatul dvs. domnule. deputat? Când a semnat protocolul sau acum când reprezentanții săi din imediată apropiere cer românilor să pună mâna pe bâte în confruntarea cu PSD-știi. Așa ceva este permis în campania electorală? Nu vi se pare „odios și mizerabil”? Nu crede deputatul atins grav de logoree că ar trebui ca înainte de a face afirmații despre ce a lăsat în ministerul pe care l-a condus unul sau altul dintre miniștrii PSD ar fi fost normal, că tot vrem o „Românie normală” să se documenteze cât de cât? Ca să vadă și alegătorii, cei care au primit pensii și salarii sporite, scutiri de taxe și impozite  de la guvernul „toxic” cu cine au de a face.

Nu crede, deasemeni, că un candidat care „a ales să facă o campanie electorală printre oameni și printre susținători” care „s-a întâlnit cu mii și mii de români cu care a discutat și a răspuns la întrebări” ar trebui să-și asume confruntarea directă cu contracandidatul său? Direct, bărbătește, nu prin interpuși campioni la lingușeli și violențe verbale. Să spună electoratului român cu ce „victorii” și-a împodobit primul mandat de are obrazul să-l ceară pe al doilea. Să spună cum a negat tot ce intenționa guvernul nostru să facă, cum a încălcat prevederile Constituției, cum a nesocotit hotărârile Curții Constituționale, cum s-a pretat la cele mai incredibile manevre spre a-și satisface nevoia prelungirii staționării confortabile la Cotroceni. Cum a acceptat trădarea ca mijloc de instaurare a ceea ce are în sfârșit, guvernul său. Să spună și să dovedească ceea ce spune. Că de vorbitori de gherilă nu ne temem, dar ne-am săturat!

Acesta este singurul mod în care înțeleg să mă delimitez de campania electorală a singurului partid dincare am făcut și voi face parte vreodată! Mulțumit?

               Președintele organizației județene Suceava a PSD,

                        Senator PSD, ing. Ioan Stan”


Intră acum și în grupul de