Deputatul PNL de Suceava Dumitru Mihalescul îl întreabă pe ministrul de Interne care este deficitul de personal din Poliția Județeană Suceava și care este cifra de școlarizare pentru anul viitor pentru școlile de ofițeri de poliție


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Dumitru Mihalescul, vrea să afle de la ministrul de Interne Ion Vela, care este strategia acestuia privind soluționarea deficitului de personal la nivelul Poliției Române și care va fi cifra de școlarizare pentru anul 2020.

După ce îl felicită pentru învestirea în funcția de ministru și îi urează succes în realizarea obiectivelor pe care și le-ați propus și să îl asigure de întreaga lui susținere la nivelul Parlamentului României, deputatul Dumitru Mihalescul îi cere ministrului să prezinte situația deficitului de personal din Poliția Română.

„Toți cetățenii români cunosc situația deosebit de dificilă pe care ați găsit-o la nivelul Ministerului Afacerilor Interne și, în acest context, așteptările societății sunt deosebit de importante, în condițiile în care siguranța cetățeanului a fost puternic periclitată prin deciziile foarte slabe luate în ultimii ani. Una dintre primele probleme la care Ministerul trebuie să răspundă urgent este legată de deficitul uriaș de personal care se înregistrează la nivelul Poliției române, în special în mediul rural”, explică deputatul.

El arată că având în vedere că ultimul ministru a redus drastic cifra de școlarizare în învățământul de profil, îi cere ministrului să precizeze care este deficitul de personal la nivelul Poliției române la nivel național și la nivelul particular al Județului Suceava.

El solicită ministrului să precizeze cum anticipează să rezolve problema interimatelor pe funcțiile de conducere din inspectoratele județene de poliție, dar și pe structurile subordonate.

Totodată, deputatul liberal sucevean vrea să afle și care este cifra de școlarizare pe care o va propune pentru anul următor pentru școlile de ofițeri de poliție/Academia de poliție.


Intră acum și în grupul de