Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, își propune câștigarea alegerilor prezidențiale în al doilea tur de scrutin: Probabil că nu am explicat prea bine realizările Guvernului Dăncilă, dar încercăm acum o schimbare radicală a opiniei cetățeanului


Intră acum și în grupul de

Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că nu a fost mulțumit de rezultatul obținut de candidatul PSD Viorica Dăncilă în primul tur al alegerilor prezidențiale, dar că și-a propus câștigarea celui de-al doilea tur de scrutin.

„Noi nu am fost mulțumiți de rezultatul pe care l-am obținut, dar ne propunem ca în turul al doilea să câștigăm alegerile prezidențiale. Așa cum s-a angajat doamna Dăncilă, așa ne-am angajat și noi”, a spus Ioan Stan.

El a arătat că nu și-a propus doar o participare în alegeri, ci câștigarea lor.

„Dacă mergeam ca perdant nici nu mai participam. Aici nu e important să participi, aici e important să câștigi”, a spus senatorul.

Ioan Stan a explicat că pentru câștigarea alegerilor se bazează pe ce a făcut guvernul condus de Viorica Dăncilă și că a constatat, mergând în mijlocul cetățenilor, că sunt foarte multe semnale bune.

„Nu am văzut niciun sondaj care să ne dea perdanți, dar examenul din 24 noiembrie va înfățișa adevărata realitate”, a declarat Stan.

El a spus că dacă Viorica Dăncilă va fi aleasă președinte este posibil să fie depusă o moțiune de cenzură, opoziția având posibilitatea să depună o moțiune de cenzură în fiecare sesiune parlamentară, dar dacă va pierde alegerile va fi depusă cu siguranță o moțiune de cenzură.

Ioan Stan a explicat că a fost în campanie electorală în foarte multe locuri și că a  purtat și discuții de la om la om și că  a constatat că, prezentând realizările Guvernului Dăncilă, oamenii îi spuneau și alte realizări.

„Probabil că nu am comunicat prea bine. Probabil că în localitatea respectivă, edilul, al nostru, nu a explicat de unde au provenit banii. În acest tur doi ne-am pus problema să facem ce nu am făcut în turul întâi”, a spus Stan.

El a arătat că Suceava, cu 256 de proiecte prin PNDL, având și cele mai multe proiecte din țară ale Companiei Naționale de Investiții, a obținut un scor sub așteptări ceea ce i-a pus un semn de întrebare, mai ales că guvernarea Dăncilă a majorat pensiile, salariile, a acordat voucherele de vacanță și alte gratificații.

Ioan Stan spune că lui Klaus Iohannis îi este frică de o dezbatere cu Viorica Dăncilă: „Îl mănâncă la micul dejun”.

Senatorul PSD a mai arătat că este intrigat de scorul obținut de Klaus Iohannis în condițiile în care în campania electorală el a mers prin piețe, a discutat cu foarte mulți oameni și nu a auzit vorbindu-se e Klaus Iohannis.

Întrebat cum își explică faptul că Klaus Iohannis a câștigat primul tur de scrutin în jumătate din localitățile cu primari PSD, senatorul crede că primarii au considerat că electoratul știe ce să voteze.

„Ce s-a întâmplat în primul tur, pune semne de întrebare că poate-poate și-ar fi spus edilul acelei localități că cetățeanul știe ce să voteze și de ce să voteze. Încercăm acum o schimbare radicală a opiniei cetățeanului”, a spus Ioan Stan. (T.B.)


Intră acum și în grupul de