Primarii PSD de Fălticeni și Rădăuți, Cătălin Coman și Nistor Tatar, sunt siguri că vor câștiga al doilea tur de scrutin al alegerilor prezidențiale și îi persiflează pe posibilii contracandidați liberali Ionel Vasiliu și Bogdan Loghin


Intră acum și în grupul de

Primarii PSD de Fălticeni și Rădăuți, Cătălin Coman și Nistor Tatar, au declarat, marți, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, unde au venit împreună cu liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, că vor câștiga cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale în condițiile în care în primul tur la Fălticeni candidatul PSD a obținut cu puțin peste o sută de voturi în plus față de candidatul PNL, iar la Rădăuți, Klaus Iohannis a obținut aproape dublu decât Viorica Dăncilă.

Primarul de Fălticeni, Cătălin Coman, a spus că în aceste alegeri nu a existat o competiție a sa cu posibilul candidat al PNL la funcția de primar, Ionel Vasiliu.

„Nu a fost competiția mea cu domnul Vasiliu, ci au fost alegeri prezidențiale”, a spus Coman.

El a menționat că pe Ionel Vasiliu l-a văzut la Subiectul Zilei, dar că nu-l cunoaște în mod direct.

Coman a vrut doar să comenteze o declarație a lui Ionel Vasiliu făcută la Subiectul Zilei, când acesta a transmis că Klaus Iohannis va câștiga alegerile în Fălticeni și că PSD va primi două palme din partea electoratului.

„Este o competiție democratică, fiecare parte să vină cu argumente. Asta cu bătutul din palme nu știu dacă a învățat-o la partid. Am înțeles că e membru de puțin timp.(…) Să nu încurcăm boxul cu politica”, a spus Cătălin Coman.

Primarul din Fălticeni a menționat că a fost singurul municipiu din județ în care candidatul PSD a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale.

„Nu am câștigat la o diferență care să ne mulțumească, dimpotrivă. Am discutat cu colegii. Au fost anumite probleme de ordin tehnic pe care trebuia să le reglăm și pe care le-am reglat și în turul doi va fi un cu totul și cu totul alt rezultat pentru că am învățat din greșeli. Toată lumea greșește. E firesc și normal. Vom discuta mai mult cu cetățenii să spunem exact despre ce e vorba pentru că, vedeți, ducem o luptă cumva inegală cu partea de Facebook, fake-news, care prinde la o anumită categorie de oameni și modul de contracarare, pe lângă metodele acestea moderne, este să discutăm cu cetățenii”, a spus Cătălin Coman.

El a explicat că acum e o perioadă de toamnă-iarnă, se întunecă devreme, și nu întotdeauna se poate  vorbi atât cât și-ar dori cu cetățenii, dar că pe unde au fost cei din PSD sunt primiți bine peste tot.

„La Fălticeni lucrurile vor fi bune în continuare așa cum au fost și până acum”, a spus Cătălin Coman care este încrezător că va depăși 50 la sută din voturi în turul al doilea și poate chiar 60 la sută.

Liderul PSD Ioan Stan a intervenit și a spus că Ionel Vasiliu ar fi spus într-o emisiune televizată că va duce la îndeplinire la Fălticeni proiecte pe care primarul Cătălin Coman nu le-a făcut.

El și-a exprimat nedumerirea că ar fi proiecte nerealizate arătând că acesta a implementat proiecte de apa-canal, a realizat baza de agrement, s-a finalizat spitalul unde mai trebuie ca ministrul Sănătății să dea banii pentru aparatura medicală.

„Nu prea știe acest cetățean Vasiliu despre administrație mare lucru”, a spus Ioan Stan.

Și primarul PSD din Rădăuți, Nistor Tatar, a spus că va obține în al doilea tur de scrutin peste 50 la sută din voturi și a arătat că la rezultatul PNL din primul tur al alegerilor prezidențiale în Rădăuți nu a avut nicio contribuție Bogdan Loghin, fost viceprimar PSD și posibil candidat PNL pentru funcția de primar.

„La Rădăuți e o problemă mai complicată și mai veche și nu se poate rezolva așa rapid.Eu zic că în turul doi vom scoate un rezultat foarte bun din ce am discutat cu oamenii în teren. Nu au fost duse voturi de la PSD la PNL de Bogdan Loghin. Acolo este un fief și o organizație destul de puternică a PNL”, a spus Tatar.

Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan a completat și a spus că înainte ca Loghin să fie exclus din partid a purtat discuții cu el.

„I-am spus : Tinere, stai liniștit. Ne vom întâlni, calm, în cadrul partidului. Dorești să fii candidatul PSD la funcția de primar? Cu cea mai mare plăcere. Dar ne întâlnim într-un cadru organizat, așa cum se face în cadrul oricărui partid”, a spus Ioan Stan.

Liderul PSD Suceava a recunoscut că nu i-a convenit rezultatul de la Rădăuți.

„Parcă a fost nedrept. Nistor Tatar ce a făcut în Rădăuți e vizibil. Școli, grădinițe, bazine de înot. Acum a obținut din nou bani pentru spital, pentru extinderea spitalului, centura Rădăuțiului. Într-adevăr, domnul primar trebuie să meargă mai mult în mijlocul cetățenilor că poate o parte nu au trecut, nu au văzut, nu au știut. Să conștientizeze, să arate ce a făcut domnul Nistor Tatar. Am deplina încredere ca în turul doi nu se va mai repeta aceeași situație”, a spus Ioan Stan.

Nistor Tatar a continuat și a spus că în ultimele zile de campanie va discuta cu oamenii și le va spune ce a făcut în Rădăuți și ce fonduri a primit de la Guvernul condus de Viorica Dăncilă și a amintit că la rectificarea bugetară consilierii PNL ar fi vrut să voteze împotrivă deși au fost aduși bani destul de mulți de la bugetul de stat pentru Rădăuți.

Nistor Tatar este convins că în al doilea tur de scrutin, Viorica Dăncilă va obține peste 50 la sută din voturi în municipiul Rădăuți.

„La noi au fost disipate voturile. Mircea Diaconu a obținut 12 la sută, Ramona Bruyselles a obținut 5-6 la sută, Cumpănașu-doi la sută. Au fost foarte fragmentat votul”, a spus Nistor Tatar.


Intră acum și în grupul de