Dan Ioan Cușnir crede că este panică în Primăria Suceava după anunțul lui Vasile Rîmbu că va redeveni cetățean al Sucevei: Ar fi un bun candidat pentru Suceava. Așa cum a schimbat mentalitatea și fața spitalului, ar putea să schimbe și fața unui oraș// VIDEO


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, consilierul județean Dan Ioan Cușnir, a apreciat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că anunțul managerului Spitalului Județean Suceava, Vasile Rîmbu, că dorește să redevină locuitor al municipiului a creat panică în Primăria Suceava, iar la PNL păreri împărțite.

„Cred că sunt primul care am anunțat că este panică în Primăria Sucevei, că în fiecare zi se uită la Evidența Populației ca să vadă dacă domnul Vasile Rîmbu a depus solicitarea pentru a deveni sau redeveni cetățean al Sucevei”, a spus Cușnir.

El a mai apreciat că în urma anunțului, „în PNL un ochi râde un ochi plânge”.

„Dacă domnul Flutur răsuflă ușurat, de data asta probabilitatea ca domnul Rîmbu să-și anunțe candidatura la Consiliul Județean cred că este destul de mică, Ion Lungu cred că are tahicardie”, a spus liderul social-democrat sucevean.

Întrebat dacă va fi dificil pentru PSD în alegerile locale dacă Vasile Rîmbu va candida, el spus că mai important este să fie pus interesul comunității deasupra interesului de grup.

„Interesul oricărui partid nu ar trebui să aibă un candidat la Primăria Sucevei. Cred că cu toții trebuie să facem orice depinde de noi pentru ca cuplul Lungu-Harșovschi să fie alungat din Primăria Suceava. Cuplul toxic Lungu-Harșovschi începând cu 2020 trebuie să nu mai aibă nicio legătură cu administrația Sucevei. Pentru asta trebuie să facem absolut orice compromis, înțelegere, coaliție, alianță, absolut orice este necesar pentru a scăpa de ei”, a declarat Cușnir.

Liderul PSD Suceava – atac la baionetă la PNL și conducerea Primăriei Suceava!

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 20. November 2019

El a explicat că individul puternic trebuie să-și pună amprenta asupra instituției și nu instituția asupra lui, arătând că Primăria Sucevei, o instituție depășită și impotentă administrativ, și-a pus amprenta asupra lui Lungu și Harșovschi care au devenit „robii unor grupuri de interese, ale unor găști” și că „ei pur și simplu nu mai pot face administrație”.

De aceea, consideră Cușnir, trebuie să fie găsit cineva care a reușit să-și pună amprenta asupra instituției, iar la Spitalul Județean, Vasile Rîmbu a reușit să-și pună amprenta.

„Dumnealui a reușit să atragă fonduri indiferent de culoarea politică  a guvernelor și a mai demonstrat, prin fapte, că știe și să cheltuiască aceste fonduri eficient. Vasile Rîmbu nu este prima personalitate publică a Sucevei care atrage fonduri consistente și le cheltuie eficient. Să nu uităm de fostul rector Adrian Graur care timp de patru ani consecutiv a atras fonduri de 7-8 milioane de euro în fiecare an”, a spus Cușnir care a completat că în mandatul lui Adrian Graur USV a ajuns pe locul trei în țară în ceea ce privește nivelul investițiilor

„Sunt modele în acest oraș. Sunt indivizi puternici care au reușit să creeze doi piloni care duc la dezvoltarea orașului. Există oameni care sunt modele de urmat”, a mai declarat Cușnir.

El consideră că este foarte bine că Vasile Rîmbu a făcut un pas pentru a redobândi cetățenia Sucevei.

„Domnul Rîmbu este un candidat bun pentru Suceava. Este o părere personală. Nu contează dacă pentru un partid sau altul, dacă independent sau pentru un partid. Așa cum a schimbat mentalitatea și fața spitalului, s-ar putea ca acest tip de caracter să aibă capacitatea să schimbe și fața unui oraș”, a spus Cușnir.

El a amintit că probabil a fost printre puținii critici ai lui Vasile Rîmbu la un moment dat, când îi cerea constant explicații legate de lucrările la centrul de radiologie  și crede că și acesta a apreciat lucrul acesta.

Dan Ioan Cușnir a arătat că are încredere că un manager ca Vasile Rîmbu va putea mișca rapid lucrurile în municipiu.

„A reușit să facă Ambulatoriul în 11 luni de la prima lopată”, a spus Cușnir apreciind că atunci când ai capacitatea să faci lucrurile să se miște, timpii în care se pot realiza anumite proiecte sunt cu totul și cu totul alții.

Cușnir a evitat să spună care va fi candidatul PSD pentru funcția de primar al Sucevei, arătând că nu este momentul pentru un astfel de anunț. (T.B.)


Intră acum și în grupul de