După rezultatul alegerilor prezidențiale deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu vorbește de o platformă a „stângii politice luminate” care ar putea avea victorii viitoare: Adversarii noștri politici au învins, Președintele lor este de acum și Președintele nostru

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a susținut, marți, o declarație politică în care arată că este necesară o platformă a „stângii politice luminate” care ar putea duce PSD la victorie și consideră că trebuie analizată neparticiparea la vot a jumătate din electorat.

„Competiția electorala pentru alegerea Președintelui României este, dintotdeauna, cea care implică cel mai intens consum emoțional pentru public și cea care canalizează cel mai ferm energiile alegătorilor. Atunci când este vorba despre a alege un om căruia să-i delegăm speranțele noastre pentru o viața mai bună suntem mai scrupuloși, mai angajați și mai pătimași. Asa se explica faptul ca unele dintre voturi pornesc din admirație, au la baza încrederea pentru unul din candidați, iar altele, poate multe, sunt motivate de ură și sunt determinate de dispreț față de ne-ales”, a apreciat Bejinariu.

El a arătat că oricum ar fi, istoria consemnează doar rezultatul, iar trecerea timpului estompează din sentimente și crede că rămâne de evaluat dacă forța brută a urii reușește să capete valențe constructive.

„Adversarii noștri politici au învins, Președintele lor este de acum și Președintele nostru. Ne plecăm în fața voinței poporului și ne coborâm în mod sportiv pălăria, în fața Învingătorului. Fie ca voința a două treimi din cei care au participat la vot să ne conducă spre vremuri mai senine și mai prospere”, a spus Bejinariu.

El a recunoscut victoria strategiei de dreapta, dar că se căută înțelepciune pentru a se găsi, dincolo de motive superficiale, cauza înfrângerii PSD,

„Mai presus de orice ne dorim armonie socială pentru a păși determinat înainte, cu toții. E important și motivul pentru care jumătate din populația României nu dorește în mod manifest să participe la alegeri, e important să aflăm motivația acestor oameni pentru tăcerea adâncă și neparticiparea la jocul democratic”, a mai declarat deputatul social-democrat.

El crede că PSD va trebui să găsească și calea prin care oferta politică să devină interesantă pentru cei care nu au mers la vot.

„Înclin să cred că protestul lor mut față de exercițiul democratic al votului seamănă mai mult cu mâna noastră întinsă pentru pace, decât cu atitudinea războinică a adversarilor noștri. Așa încât dacă vom reuși să croim o platformă solidă a stângii politice luminate, am putea consolida victorii viitoare pentru PSD”, a spus Bejinariu.

El a subliniat că guvernarea PSD a lăsat în urmă o economie funcțională, crescândă, a consolidat apartenența la valorile europene și rolul de partener strategic în NATO, statul de drept este robust, funcțional și alegătorii, în număr foarte mare, și-au reiterat alegerea pentru mandatul unui președinte liberal.

„În acest mozaic de performanțe ale stângii și dreptei vă propun să constatăm împreună că din competiția politică a celor două mari partide din Romania, PSD și PNL, rezultă mereu, prin victorii și înfrângeri alternative, un viitor mai bun pentru români și România”, a conchis Eugen Bejinariu.

loading...