Deputatul Ioan Bălan solicită ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice să prezinte situația reală a PNDL și să-i liniștească pe beneficiari că vor primi sumele de bani ce nu au fost plătite de Guvernul PSD


Intră acum și în grupul de

Deputatul PNL de Suceava, Ioan Bălan, vicepreședinte regional al PNL, a solicitat ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, Ion Ștefan, să facă publică situația la zi a Programului Național de Dezvoltare Locală și care erau restanțele în momentul în care PNL a preluat guvernarea, subliniind că acesta ar trebui să-i liniștească pe beneficiari că vor fi făcute plățile.

„Prin Programul Național de Dezvoltare Locală s-au aprobat la nivelul Județului Suceava un număr total de 267 de proiecte, cu o valoare totală de peste 927,05 milioane de lei. Proiectele aprobate pentru finanțare privesc diferite priorități ale comunităților locale: modernizarea și reabilitarea unităților școlare, extinderea rețelelor de utilități, reabilitarea drumurilor și podurilor de interes local etc. În condițiile în care unitățile administrativ teritoriale au fost foarte puternic afectate financiar prin deciziile ultimelor trei guverne, singura speranță pentru realizarea unor proiecte de investiții care să conducă la modernizarea satelor și orașelor a rămas în derularea corectă a proiectelor finanțate prin Programul Național de Dezvoltare Locală”, a arătat deputatul liberal sucevean.

El a adăugat că, din păcate, așa cum și ministrul a constatat, ritmul lucărilor nu a fost susținut și de ritmul finanțărilor care ar fi trebuit asigurate de Guvern, atât cu ocazia rectificării bugetare din luna august, cât și ulterior.

Ținând cont că situația pe care ministrul a preluat-o la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administraţiei este deosebit de dificilă și luând în considerare că întârzierile la plată pentru proiectele derulate prin PNDL generează probleme grave atât pentru comunitățile locale, cât și pentru agenții economici care au muncit și acum așteaptă decontarea facturilor, Ioan Bălan cere ministrului să prezinte valoarea restanțelor acumulate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală la 4 noiembrie.

Totodată, el cere și informații privin nivelul sumelor neplătite pentru beneficiarii proiectelor PNDL derulate la nivelul Județului Suceava.

„În condițiile în care Ministerul Finanțelor Publice a anunțat posibilitatea adoptării celei de-a doua rectificări bugetare pentru anul 2019 în jurul datei de 28 noiembrie, vă rog să-i liniștiți pe beneficiari și să anunțați când credeți că se vor putea debloca următoarele plăți pentru proiectele finanțate prin PNDL”, a mai transmis Ioan Bălan. (T.B.)


Intră acum și în grupul de