Sociolog sucevean: În municipiul Suceava este exclus ca PSD să câștige funcția de primar. La Fălticeni actualul primar are prima șansă, iar la Rădăuți lupta între Nistor Tatar și Bogdan Loghin e pe muchie


Intră acum și în grupul de

Sociologul sucevean dr. Adrian Botezatu a apreciat, vineri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că la alegerile locale de anul viitor PNL va avea un scor mare în condițiile în care USR nu este foarte bine reprezentat în județ.

El a spus că este posibil ca la alegerile locale USR să-și recupereze electoratul în mediul urban din țară, dar în județul Suceava, unde USR nu a obținut un scor foarte mare va exista un PNL mai puternic.

În ceea ce privește PSD, el a apreciat că organizația județeană Suceava se va menține în media națională.

„Organizația PSD Suceava se va plia pe media națională  a partidului. PSD Suceava nu a avut lideri carismatici, spectaculoși”, a spus Botezatu.

El a arătat că PSD nu este constituit ca un partid cu oameni carismatici.

„La ei cuvântul de ordine e ascultarea și obediența. Nu prea văd mari surprize care să apară pe zona PSD la Suceava”, a spus sociologul sucevean.

El a apreciat că la alegerile locale, la Fălticeni, șansa cea mai mare o are în continuare actualul primar Cătălin Coman.

Botezatu dă cu tifla politicienilor suceveni care nu înțeleg să dezvolte Suceava!!

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 28. November 2019

„La Rădăuți, lupta va fi pe muchie pentru că primarul Tatar stă bine, dar PSD a scăzut puternic. Acolo PNL e dublu față de PSD. În măsura în care Gheorghe Flutur se va implica în susținerea candidatului de acolo, a tânărului Bogdan Loghin, lupta se va da până în ultima zi. Lucrurile sunt în echilibru”, a spus Botezatu.

În ceea ce privește municipiul Suceava el consideră că este exclus ca PSD să poată câștiga funcția de primar al Sucevei.

„Părerea mea este că viitorul primar al Sucevei va fi în proporție de 90 la sută candidatul PNL, sau 10 la sută un independent, dar, teoretic, sunt doar două nume de independenți care ar putea câștiga”, a spus Botezatu.

El a evitat să pronunțe numele celor doi posibili candidați independenți care ar putea câștiga funcția de primar al Sucevei.(T.B.)


Intră acum și în grupul de