Deputatul PSD Alexandru Rădulescu spune că „revărsarea cornului abundenței” guvernării liberale în județul Suceava începe cu reducerea cu aproape 200.000 de lei a sumei alocate pentru elevii școlilor speciale


Intră acum și în grupul de

Deputatul PSD de Suceava Alexandru Rădulescu a criticat, marți, guvernarea liberală care într-o lună a dus euro la aproape 5 lei, a crescut nivelul de îndatorare cu două miliarde de euro și a mărit deficitul bugetar la 4,4%.  

Potrivit lui Rădulescu, bilanțul unei luni de guvernare liberală demonstrează, fără dubii, neputința și rea-credința acestora, respectiv că 1 euro valorează aproape 5 lei, indicele ROBOR crește – fapt ce duce la creșterea prețurilor și a cuantumului ratelor românilor,  nivelul de îndatorare al țării a crescut cu aproape două miliarde de euro, cu o dobândă foarte mare, iar deficitul bugetar a ajuns la 4,4% ceea ce poate atrage un infringement de la U.E., doar dacă nu se aplică standarde diferite pentru guvernarea PSD și guvernarea PNL, în schimbul unor servicii pe care cei din urmă s-au obligat a le face.

„Rectificarea bugetară anunțată de guvernul Orban contrazice mult afirmațiile făcute de liberali în timpul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale. Iar în ceea ce privește județul Suceava, pot spune că această rectificare marchează simbolic revărsarea cornului abundenței peste județ, așa cum promiteau liberalii suceveni. Astfel, pentru Suceava, rectificarea a fost negativă, cu minus 195000 lei, la capitolul Drepturile Copiilor cu cerințe educaționale speciale, care frecventează învățământul special”, a arătat Rădulescu.

Deputatul social-democrat spune că nu este o sumă mare, dar că această rectificare negativă reprezintă cu atât mai mult un gest care subliniază atitudinea guvernării liberale față de categoriile sociale defavorizate.

„Justificări vor fi găsite cu siguranță. Cred că singura explicație viabilă ar fi că guvernul PSD a alocat foarte mulți bani pentru aceste capitole, bani pe care guvernarea PNL nu-i poate nici măcar cheltui până la sfârșitul anului”, a menționat Alexandru Rădulescu.


Intră acum și în grupul de