Vicepreședintele regional al PNL, deputatul Ioan Bălan, în Parlament: Guvernul PNL va asigura în anul 2020 toate drepturile financiare ale românilor. Spun asta pentru că cei din PSD par că nu înțeleg limba română


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul de Suceava Ioan Bălan, a declarat, miercuri, în Parlament că Guvernul PNL condus de Ludovic Orban a găsit soluțiile pentru deblocarea financiară a țării și că va asigura în 2020 toate drepturile financiare ale românilor, respingând astfel „declarațiile veninoase” ale PSD.

„În mai puțin de trei săptămâni de la instalarea Guvernului liberal, Ludovic Orban a reușit să găsească cele mai potrivite soluții pentru deblocarea financiară a României. Am văzut multă supărarea printre cei nostalgici ai regimului PSD, care au acuzat cu vehemență că nu e bine ca românii să știe adevărul despre dezastrul bugetar pe care Guvernul Dăncilă l-a lăsat în urmă. Nu au fost puțini cei care au spus că cetățeanul român, cel care plătește din munca sa impozite și taxe, nu trebuie să știe că PSD nu a lăsat suficienți bani pentru plata pensiilor, că în multe instituții nu ajungeau banii pentru plata salariilor până la finalul anului, că facturi de miliarde de lei nu au fost plătite către administrațiile locale care au făcut investiții prin Programul Național de Dezvoltare Locală și că alte miliarde de lei au fost luate cu japca din buzunarele agenților economici, fie prin neplata rambursărilor de TVA, fie prin neplata concediilor medicale ale angajaților”, a spus Ioan Bălan.

El a arătat că adevărul nu trebuie să supere pe nimeni și consideră că ajunge câte minciuni și înșelăciuni „marca PSD” au fost în ultimii ani.

Liderul liberal a mai declarat că rectificarea bugetară pe care PSD ar fi trebuit să o facă încă din luna octombrie, dar nu a făcut-o pentru că știa ce situație bugetară dezastruoasă a creat, a fost realizată de Guvernul Orban, în condiții financiare în care nimeni nu ar fi vrut să se afle.

„Cu toate acestea, Guvernul PNL a reușit să identifice cele mai bune soluții posibile, astfel încât să asigure banii necesari iar pensiile să se plătească integral și la timp, plata salariilor din sistemul public să nu fie o problemă, restanțele pe care profesorii le aveau de primit de ani de zile să fie onorate, administrațiile publice locale să-și poată plăti constructorii și facturile, iar agenții economici să-și vadă în conturi banii lor, pe care-i așteaptă încă din primăvara acestui an. În ciuda propagandei veninoase a PSD, adevărul este că fără această rectificare bugetară țara ar fi fost blocată, iar oamenii s-ar fi văzut în situații inacceptabile”, a spus deputatul sucevean.

El a dorit să transmită și un semnal cât se poate de clar că Guvernul PNL va asigura în anul 2020 toate drepturile financiare ale românilor și o spune pentru că cei din PSD par că nu înțeleg limba română, adică ceea ce spune Ludovic Orban.

„PNL majorează salariul minim de la 1 ianuarie 2020, astfel încât să nu se mai genereze nici creșteri de prețuri și nici o povară pe mediul de afaceri. Da. PNL respectă legea salarizării și va aplica măsurile de majorare prevăzute pentru anul viitor. Da. PNL va reuși să majoreze punctul de pensie, așa cum scrie în lege, pentru că noi nu îi mințim pe oameni. Cu toții știți că, pentru PNL, unde-i lege nu-i tocmeală! Nu spun că toate aceste măsuri vor fi ușor de realizat, în contextul dezastrului financiar lăsat în urmă de PSD. Însă, așa cum a demonstrat Ludovic Orban la rectificarea bugetară, vom găsi cele mai bune soluții ca să reparăm stricăciunile făcute de PSD”, a conchis Ioan Bălan. (T.B.)


Intră acum și în grupul de