Liderul PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir: PSD va trebui să scape de toți Bădălăii, de cei care au adus prejudicii de imagine partidului. El consideră că și cei care au avut „blaturi” cu PNL reprezintă o slăbiciune a partidului


Intră acum și în grupul de

Președintele organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, a apreciat, joi, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că PSD va trebui să înlocuiască pe toți cei care au creat probleme de imagine pentru partid, să promoveze pe cei care dovedesc un parcurs educațional corespunzător și care au realizări în ceea ce au făcut până acum, dar că va trebui să vadă și cum va acționa în cazul celor care au avut blaturi cu PNL sau fostul PDL.

„Nu poți să rezolvi problemele de imagine ale PSD mergând înainte cu acei oameni care au creat acele probleme de imagine. PSD va trebui să scape de toți Bădălăii, adică de toți acei oameni care au adus prejudicii de imagine acestui partid. Nu vorbim neapărat de omul în sine, ci de percepția pe care acel om o are în imaginea colectivă asupra partidului”, a spus Cușnir.

El cred că dacă cineva creează o percepție negativă asupra grupului din care face parte trebuie să aibă decența să facă un pas în spate sau măcar în laterală.

„Dacă nu are această decență partidul trebuie să îl determine să facă acest pas înapoi. Toți cei care au creat prejudicii de imagine PSD în ultimii ani trebuie să nu mai fie în prima linie, că la nivel național, județean sau local. Cei care nu sunt un model de urmat, un bun exemplu în societate, nu au ce căuta”, a spus Cușnir.

”Suceava nu are nevoie de BOTOX” – replica acidă a liderului PSD Suceava la adresa conducerii Primăriei municipiului Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Mittwoch, 4. Dezember 2019

El a arătat că va urma Congresul PSD și crede că acesta nu mai trebuie organizat în aceeași logică de până acum.

El consideră că cei care vor candida la Congres vor trebui să-și prezinte din timp parcursul educațional, background-ul profesional, ce știu să facă, ce vor să facă, ce sunt în stare să facă, ce au construit, ce au condus și cu ce rezultate.

„Oamenii așteaptă să vadă strategii. Ei nu vor schimbarea unor oameni antipatici cu alții antipatici, sau simpatici, sau mai puțin simpatici. Oamenii vor să vadă strategii”, a spus Dan Ioan Cușnir.

El a arătat că principii simple din viața de zi cu zi trebuie aduse în viața politică, precum este analiza SWOT care să arate care sunt punctele tari și punctele slabe.

Cușnir consideră că printre slăbiciuni sunt persoanele care au pus interesul personal deasupra interesului de grup și deasupra interesului național și au deținut sau dețin funcții publice.

El consideră că o altă slăbiciune a PSD este reprezentată de trădători sau blatiștii.

„Aceia care, în timp, au avut înțelegeri cu PNL sau cu fostul PDL. Nu poți merge la război (…) cu aceia care au avut compromisiuri, cum le spun ei, blaturi cum le spunem noi, cu liberalii. Aceia care au deținut funcții de conducere pe vremea PDL ar trebui să ne facă să înțelegem cum 99 la sută dintre PSD-iști au fost izgoniți, alungați în administrația publică și din instituțiile publice, iar doi, trei, patru, cinci, sau câți au fost în fiecare județ, au rămas în funcțiile publice”, a spus Cușnir.


Intră acum și în grupul de