Nechifor îl felicită pe Gheorghe Flutur că s-a schimbat foarte mult, că e mai echilibrat și îl roagă să fie mai blând cu liderul PSD Suceava, Ioan Stan care l-a lăsat în pace în ultimii trei ani


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor a declarat, vineri, că susține ca alegerea președintelui de Consiliu județean să se facă în continuare prin vot indirect și nu uninominal așa cum prevede OUG 40/2019, arătând că el a fost mandatat în Parlament să discute din partea Pro România cu celelalte partide pentru respingerea acestei ordonanțe a guvernului.

Nechifor a spus într-o conferință de presă că pentru alegerile locale Pro România va candida pe liste proprii și caută candidații cei mai buni pentru primari, viceprimari, consilieri locali și consilieri județeni.

El a spus că nu e o variantă bună alegerea președintelui uninominal mai ales că aceasta va duce la o anumită atitudine a președintelui de Consiliu județean ales direct.

Nechifor a arătat că a fost ales uninominal în 2012 și a condus un Consiliu Județean cu 37 de membri din care 11 erau consilieri județeni PSD și că au fost necesare negocieri și compromisuri pentru ajungerea la obținerea majorității și că a fost o perioadă în care a câștigat foarte multă experiență politică.

„Cred că și la domnul Flutur a fost vizibil comportamentul său în mandatul 2008-2012 și cel de acum. Chiar vreau să-l felicit pentru că s-a potolit foarte mult în perioada 2016-2020, s-a schimbat foarte mult. Acum nu știu cât va dura schimbarea pentru că doi ani și ceva i-a dus având putere centrală PSD, iar un an a avut la dispoziție guvernul său, Cioloș, fostul său șef de cabinet. Acum are din nou guvernarea sa și sper să rămână un om echilibrat și atunci când face repartizarea de sume, să nu mai țină cont de culoarea politică a primarului”, a spus Nechifor.

El i-a cerut lui Gheorghe Flutur să fie mai bând cu liderul PSD, senatorul Ioan Stan.

„Poate îi face și domnul Flutur un cadou domnului Stan. Îl rog să fie mai blând cu domnul Stan așa cum a fost și domnul Stan trei ani de zile cu el, l-a lăsat în pace, s-au tolerat, au făcut blat. Acum tot îl ceartă zilnic. Nu-i frumos”, a spus Nechifor.

Cătălin Nechifor a mai spus că în Parlament are mandatul Pro România să discute cu celelalte partide să ajungă la o formulă de compromis.

Pro România – conferința de presa la Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 5. Dezember 2019

„Vom avea discuții săptămâna viitoare în Comisia juridică și sper să înțeleagă și colegii să aducem un profil mai sănătos în administrația publică județeană. Odată fiind ales dintre consilieri are un altfel de respect, simți votul mai puternic din partea colegilor tăi și poți construi o majoritate care să fie funcțională”, a spus Nechifor.

El a menționat că la Suceava obiectivul Pro România este să obțină în alegerile locale un număr important de membri în Consiliul Județean și să fie parte a majorității care să conducă județul din 2020.

„Cred că în ceea mă privește și ne privește am fost de-a lungul timpului parteneri serioși. Când am negociat ceva, când am stabilit ceva, ne-am ținut de cuvânt”, a conchis Nechifor.


Intră acum și în grupul de