Cătălin Nechifor: Blatul dintre PSD și PNL a fost recunoscut de Paul Stănescu. Acum PNL încearcă să-și consolideze majoritatea încercând să încorporeze parlamentarii PMP și ALDE. Ludovic Orban nu se bazează foarte tare pe o renumire ca premier și e adversar al alegerilor anticipate


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele Pro România, deputatul de Suceava Cătălin Nechifor, a declarat, vineri, în conferință de presă, că blatul între PSD și PNL a fost recunoscut public de secretarul general al PSD, Paul Stănescu, iar acum cele două partide încearcă să acapareze spațiul mediatic și să continue același blat politic.

„Am văzut o bătălie sterilă între PSD și PNL și un joc de a-și împărți doar ei spațiul mediatic”, a spus Nechifor care a arătat că se încearcă o continuare a blatului între PSD și PNL recunoscut public de Paul Stănescu și că se încearcă o polarizare ca doar cele două partide mari să-și partajeze puterea și să vină prin rotație la putere.

El a explicat că planul Pro România este să construiască, iar după cele două teste electorale în care a participat a dovedit că trendul este de creștere a partidului în ceea ce privește susținerea electoratului și că partidul dorește să obțină un scor electoral mai bun la alegerile locale, iar la cele parlamentare să aibă un scor important, chiar de peste 20 la sută.

Nechifor a arătat că Pro România ar putea astfel să asigure un echilibru și crede că dacă nu există o competiție puternică și pe stânga și pe dreapta țara poate fi îndreptate spre o zonă mai puțin democratică.

„Puterea poate schimba modul de gândire, de comportament”, a spus Nechifor.

El a mai arătat că ceea ce simte în Parlament, este o încercare a PNL a regrupa forțele de dreapta sub umbrela proprie, de a încerca de a regrupa in corpore parlamentarii de la PMP și ALDE către PNL în ideea de obține o majoritate parlamentară mai închegată.

„Dacă PNL va reuși să atragă parlamentarii PMP și ALDE, pe stânga speră să existe competiție”, a spus Nechifor.

El a explicat că unii „s-au pus cumva la adăpost”, și chiar premierul Orban e în situația asta, după ce trăia din 3000 de lei.

„Orban se dovedește a fi un premier nu tocmai capabil. Sper să controleze mai bine Guvernul pentru că lucrurile par scăpate de sub controlul său. Eu înțeleg că Ludovic Orban e cel mai mare adversar pentru alegeri anticipate, dar am sentimentul că cineva îi furnizează o altă melodie din orchestra sa. Din ceea ce înțeleg, domnul Orban nu se mai bazează foarte tare pe o renumire a sa ca premier după alegeri anticipate și atunci cred că va încerca să joace un meci mai dual”, a declarat Nechifor.


Intră acum și în grupul de