Președintele PMP Suceava, Marian Andronache, recunoaște că partidul a făcut o nominalizare pentru funcția de subprefect de Suceava, dar nu știe când și dacă va fi făcută numirea


Intră acum și în grupul de

Președintele PMP Suceava, viceprimarul Marian Andronache, a recunoscut, marți, în premieră la Subiectul Zilei de la News Bucovina, că organizația PMP Suceava a făcut o nominalizare pentru o funcție de subprefect de Suceava, aceasta fiind Laura Moraru, care are „un CV impresionant”.

Andronache a spus că din câte știe pentru subprefect de Suceava sunt două propuneri din PNL, una din PMP și una din ALDE, fiind posibilă menținerea actualului subprefect Silvia Boliacu.

„N-am spus până acum, s-a auzit tot pe surse că PMP ar fi nominalizat un subprefect de Suceava. Este adevărat. Confirm în premieră, dar așteptăm să vedem cum se mișcă lucrurile în continuare”, a spus Andronache.

El a spus că nominalizarea făcută de PMP este una dintre cele mai bune pentru că aceasta nu a făcut și nu va face politică și are un CV impresionant.

Liderul PMP Suceava a menționat că pe Laura Moraru o știe de mult timp și că aceasta nu-și dorește să facă politică pentru că nu e atrasă de politică, dar că este calificată pentru o funcție de subprefect.

„Nu știu câți s-ar putea lăuda cu așa ceva. E licențiată în drept. A doua facultate e de limbi străine, știe la perfecție trei limbă străine, iar alte două la nivel de citit-scris și e traducător autorizat, e expert în achiziții, expert în consultanță pe fonduri europene și a implementat multe proiecte cu fonduri europene. A lucrat mult și în București și are și experiență și în administrație publică”, a spus Andronache.

El nu știe dacă și când va fi făcută numirea.

„Din ceea ce știu din PMP s-a negociat la nivel național un număr de 20 de subprefecți. Noi nu suntem la guvernare, nu ținem neapărat de aceste posturi. Practic, susținând guvernul conducerea PNL ne-a cerut și nouă specialiști. Dacă au nevoie, noi cu drag îi punem la dispoziție”, a spus Marian Andronache.

El a subliniat că guvernarea e PNL și guvernul e monocolor. (N.B.)


Intră acum și în grupul de