Ioan Bălan, siderat de tupeul PSD care după trei ani de guvernare dezastruoasă ce a dus țara în colaps financiar încearcă să arunce vina pe o lună de guvernare PNL: Ceea ce facem noi astăzi este să reparăm, să reparăm și iar să reparăm ce au stricat cei din PSD


Intră acum și în grupul de

Vicepreședintele regional al PNL, deputatul Ioan Bălan, a declarat, joi, că este incredibil tupeul celor din PSD care încearcă acum să arunce în spatele PNL eșecul guvernării pe care au avut-o în ultimii trei ani și care a dus țara în pragul colapsului financiar.

„Îi văd pe cei din PSD foarte vocali în aceste zile și chiar au tupeul să vorbească despre așa zisele nenorociri pe care le-ar fi făcut PNL într-o lună de la preluarea guvernării”, a spus deputatul Ioan Bălan.

Parlamentarul liberal sucevean a spus că a constatat că cei din PSD vorbesc de parcă ar fi predat liberalilor„o mașină nou-nouță „la cheie” și cu rezervorul plin”, dar că, din păcate, lucrurile nu stau așa și că asta o știe o țară întreagă.

„Ceea ce facem noi astăzi este să reparăm, să reparăm și iar să reparăm ce au stricat cei din PSD timp de trei ani”, a spus liderul liberal sucevean.

Potrivit lui Ioan Bălan, PSD a făcut tot posibilul să ascundă sub preș situația financiară grea a țării, iar acum țipă speriați că sunt scoase la iveală toate nenorocirile pe care le-au făcut.

„Șmecheria PSD-istă de a ascunde sub preș realitățile financiare ale României, adusă în această situație ca urmare a proastei guvernări socialiste din ultimii ani, pe principiul că merge și așa și că îi păcălim pe cei din Uniunea Europeană, e un principiu greșit pe care noi nu vrem să-l continuăm”, a declarat Ioan Bălan.

Deputatul liberal sucevean consideră că, înainte să facă afirmații despre guvernarea PNL,  reprezentanții PSD ar fi trebuit să explice despre lucrurile făcute fără cap în Guvernarea PSD, de plățile pe care nu le-au făcut la timp și le-au amânat generând o presiune financiară imensă pe final de an.

„Ar trebui să spună de ce s-au adunat 5,5 miliarde de lei plăți nefăcute la PNDL, de ce sunt concedii medicale neplătite, unele și de un an de zile, de ce este TVA nerambursat chiar și de un an de zile, deși ar trebui rambursat într-un termen rezonabil. Putem vorbi mult și bine de toate aceste amânări la plată pe care Guvernul PSD le-a practicat pentru a ascunde situația reală a finanțelor țării”, a spus parlamentarul sucevean.

Vicepreședintele regional liberal consideră că cei din PSD ar trebui să răspundă, în primul rând, la întrebările privind situația financiară în care au lăsat țara în loc să arate cu degetul spre liberali.

„Cât de ipocrit să fii să vorbești despre datoriile făcute de Guvernul PNL într-o lună de zile, despre deficitul crescut de PNL când știi că toate aceste lucruri sunt exclusiv din cauza deciziilor proaste luate de guvernarea PSD?”, a întrebat Ioan Bălan.

El le mai recomandă celor din PSD să spună ce investiții majore care au generat atâtea datorii au făcut în ultimii trei ani pentru că acesta nu există.

„Poate că ar trebui să ne vorbească de ce suntem într-o situație financiară gravă fără ca marile investiții promise în 2016 să fie începute. Unde sunt sutele de kilometri de autostradă, unde sunt spitalele regionale, unde e spitalul republican, unde sunt miile de grădinițe și de școli pe care le-au promis în 2016? Toate acestea sunt promisiuni de care s-a ales praful, iar prin proasta guvernare au aruncat țara în haos finaciar”, a declarat Ioan Bălan.

El i-a sfătuit pe cei din PSD ca măcar acum, în preajma sărbătorilor de iarnă, să fie, măcar, mai buni cu ei însăși pentru că românii știu cât de buni sunt.

„În loc să facă penitență pentru dezastrul în care a adus țara, PSD are tupeu să tragă la răspundere o guvernare de o lună de zile. După ce a guvernat trei ani prost România, PSD recurge la o șmecherie pe care nici nu știu cum să o cataloghez decât drept ipocrizie crasă”, a conchis Ioan Bălan.


Intră acum și în grupul de