Liderul sucevean al Pro România propune o tranziție elegantă a puterii de la PSD la PNL în județul Suceava. El consideră necesară o discuție cu cărțile pe masă la care să participe și toți parlamentarii de Suceava


Intră acum și în grupul de

Liderul sucevean al Pro România, deputatul Cătălin Nechifor, a propus, vineri, ca măcar la final de an cei mai importanți politicieni trebuie să colaboreze și să existe un transfer elegant al puterii.

„Văd conferințe, intervenții, întrebări, atacuri. Eu pot să am rol de mediator, am mai făcut-o. Am rugămintea ca și domnul Stan și domnul Flutur și cei din PSD și cei din PNL să lucreze împreună pentru suceveni, pentru România, pentru noi toți”, a spus Nechifor.

El a arătat că doar cu pâra, doar cu ocaua mică, cu acuzațiile, cu replicile, nu se va realiza nimic.

„E frumos, ne distrăm, dar ziua de mâine va fi la fel, în aceeași situație de bătălie politică”, a spus Nechifor.

Deputatul Pro România i-a rugat pe liderii principalelor partide să uite puțin că au și obiective politice, și ținte de a câștiga alegerile locale și parlamentare și să încerce un transfer de putere mai elegant.

El a precizat că în țările cu democrație consolidată transferul de putere se face cu dorința de a mișca lucrurile înainte

Pro România – conferința de presa la Suceava

Gepostet von NewsBucovina.ro am Donnerstag, 12. Dezember 2019

Cătălin Nechifor a propus ca toți parlamentarii de Suceava și liderii de partide să participe la o întâlnire, pentru că au fost toți la guvernare din 2016 până acum, arătând că Gheorghe Flutur a fost un an la guvernare cu Cioloș și nu poate spune că e de ieri venit la guvernare, iar cei din PSD și ALDE au fost participanți ai guvernării până de curând.

El a menționat că această întâlnire s-ar putea organiza sub umbrela Prefecturii unde toți decidenții politici județeni să-și spună toate of-urile.

„Ar fi elegant ca domnul Stan să-i spună domnului Flutur care e realitatea cu centura Sucevei, ce a fost cu inaugurarea, de ce nu a fost recepționată, ce e cu plata, la fel și cu DN 18, cu gazul spre Vatra Dornei”, a spus Nechifor.

El consideră că e normal ca cei care au fost în măsură facă anumite proiecte să predea acum ștafeta.

Cătălin Nechifor a spus că acum se conturează o mare putere liberală care se va revărsa peste România în următoarea perioadă, dar că erodarea la guvernare a unui partid este foarte abruptă, amintind că PSD a câștigat alegerile parlamentare din noiembrie 2016 cu 46 la sută, iar imediat a avut o creștere de până la 60 la sută, iar în mai puțin de două luni a scăzut puternic după adoptarea OUG 13/2017.

„Nu putem ști în ce măsură Guvernul Orban va da satisfacție și va da decizii și proiecte și lucruri concrete. S-ar putea să fie o mare dezamăgire”, a spus Nechifor care a adăugat că populația are mari așteptări de la noul guvern care nu trebuie să vină nici cu scuze și nici cu teme prin care să inducă temeri în rândul populației.


Intră acum și în grupul de