Consilierul local PSD Gabriel Buciac acuză majoritatea din Consiliul local Suceava că a respins proiecte ale social-democraților, care apoi au fost copiate și ulterior adoptate fără să se menționeze contribuția PSD


Intră acum și în grupul de

Consilierul local PSD Gabriel Buciac a susținut, vineri, într-o conferință de presă, că mai multe proiecte de hotărâre inițiate de consilieri locali social-democrați au fost respinse în ultimii ani de majoritatea PNL-PMP-ALDE din Consiliul Local Suceava, dar că apoi acestea au fost puse în practică după ce au fost inițiate de reprezentanți din Executivul local.

Buciac a spus că în perioada când era doar lider al tineretului social-democrat sucevean și nu și membru al Consiliului Local Suceava se întreba de ce reprezentanții PSD nu au proiecte de hotărâre pe care să le susțină, dar apoi a înțeles că orice propunere care vine din partea social-democraților este respinsă, pentru ca apoi să fie pusă în aplicare, mai bine sau mai rău, la inițiativa majorității.

El a exemplificat cu mai multe proiecte de hotărâre inițiate de consilieri PSD.

Astfel, Buciac a spus că a propus transformarea unei părți de 15 hectare a Păduricii Zamca, ce aparține municipiului Suceava, în pădure-parc, dar că propunerea a fost respinsă, iar apoi a fost inițiat de primar proiectul pentru preluarea Parcului Șipote și a întregii Pădurici Zamca la municipalitate și apoi transformarea lor în pădure-parc.

Un alt proiect pe care l-a propus a fost ca municipiul Suceava să acceseze 15.000 de euro dați printr-un program european de Uniunea Europeană pentru instalarea de internet gratuit în zone publice, dar că primarul i-a replicat că pentru acești bani nu e cazul să fie depus proiect și că lasă localitățile mai mici să acceseze aceste fonduri.

Buciac s-a întrebat cum s-a putut ca orașe precum Oradea, Cluj Napoca sau București să intre în acest program european, iar municipiul Suceava va plăti din bugetul propriu circa 15.000 de euro pentru a introduce internet gratuit în două parcuri.

El a mai spus că o altă propunere respinsă a fost cea prin care se reduceau la jumătate abonamentele pentru transport public pentru pensionari, pe motiv că nu sunt fonduri, dar luna următoare, la propunerea primarului a fost adoptată o asemenea măsură.

Gepostet von NewsBucovina.ro am Freitag, 13. Dezember 2019

Buciac a mai declarat că singurul proiect al PSD adoptat cu „votul rătăcit” al unui liberal a fost cel privind instalarea de drapele naționale la Statuia lui Ștefan cel Mare, dar că la punerea în aplicare nu s-a ținut cont de specificațiile tehnice din hotărâre.

Consilierul local social-democrat a spus că a dorit să arate că, în ciuda celor vehiculate de oponenții politici, consilierii locali PSD au avut inițiative, dar că prin modul în care acestea au fost tratate au generat mai multă neîncredere în actuala majoritate.

Gabriel Buciac a subliniat că el spera ca în Consiliul Local Suceava să fie mai multă aplecare din partea consilierilor pe proiecte cu impact pozitiv pentru cetățenii municipiului și o colaborare mai strânsă între consilieri, indiferent de culoarea politică.


Intră acum și în grupul de