Mirela Adomnicăi vede ca o provocare o candidatură a sa la funcția de primar al Sucevei și crede că un primar-femeie ar aduce un plus de implicare emoțională în actul administrativ. Ea spune că și Dan Ioan Cușnir poate veni cu un suflu nou și o nouă viziune pentru municipiul Suceava//VIDEO


Intră acum și în grupul de

Fostul prefect de Suceava, Mirela Adomnicăi, a declarat, miercuri, la Subiectul Zilei de la News Bucovina că a revenit în PSD și că are de gând să muncească în partid înainte și apoi să se gândească la o eventuală candidatură.

„Întâi muncești, după care beneficiezi”, a spus Adomnicăi.

Întrebată dacă ar putea fi candidatul PSD la funcția de primar al Sucevei, ea a arătat că organizația municipală PSD Suceava va comanda o cercetare sociologică în urma căreia se va constata cine are cele mai mari șanse și apoi se va stabili un candidat.

Ea a spus că pentru poziția de candidat o recomandă atât vechimea de 21 de ani în organizație cât și  know-how-ul acumulat în administrația publică.

Întrebată dacă va candida pentru o funcție parlamentar dacă vor fi alegeri parlamentare anticipate, ea a arătat că nu crede că există posibilitatea organizării alegerilor anticipate.

„Nu vor fi alegeri anticipate. Am fost parlamentar și am constatat că cea mai solidă majoritate din Parlament este a parlamentarilor care nu doresc alegeri anticipate”, a spus Adomnicăi.

Ea a apreciat că pentru PSD Suceava este importantă stabilirea candidaților.

„Candidatul trage lista și la Consiliul Local și la Consiliul Județean”, a spus Adomnicăi.

Fostul prefect a subliniat că în primul rând o persoană care dorește să candideze ar trebui mai întâi să muncească în organizație.

„Mie mi se pare foarte important, în primul rând, să dai, să depui un efort, să muncești, să aduci plus valoare în organizație și după aceea să culegi roadele. În condițiile în care va exista o situație de alegeri anticipate, iar dacă organizația municipală va considera că voi fi un candidat serios la alegerile locale voi ține cont de această decizie”, a spus Adomnicăi.

Ea a menționat că a fost primul prefect femeie din județul Suceava și că o candidatură la funcția de primar al Sucevei ar fi o provocare.

Mirela Adomnicăi a arătat că liderul organizației municipale PSD Suceava, Dan Ioan Cușnir, își dorește să candideze sau că își dorește, cel puțin, ca Ion Lungu să nu mai fie primar.

Ea a explicat că Dan Ioan Cușnir are o viziune pentru municipiul Suceava și că a admirat la acesta că vrea să schimbe fața municipiului Suceava, are idei și vine și din zona privată.

„Dan Ioan Cușnir poate veni cu un suflu nou, cu o viziune nouă. Poate trebuie resetat acolo, la Primăria municipiului Suceava, după 16 ani, nu neapărat la modul critic cei 16 ani, dar e nevoie de o schimbare”, a declarat fostul prefect.

Mirela Adomnicăi a mai declarat că în plus față de un primar bărbat, femeile se implică și emoțional și că a constatat aceasta și când a fost prefect al județului, pentru că s-a implicat și emoțional în tot ceea ce a întreprins în această caliatte.

„Femeile se implică și emoțional. Diferența (față de un primar bărbat n.r.) ar fi și implicarea emoțională dacă ar fi o femeie.Valorifică mai mult și potențează actul administrativ”, a mai declarat Adomnicăi.


Intră acum și în grupul de