Deputatul sucevean Alexandru Băișanu, critici la PNL la legea prin care s-au dublat alocațiile pentru copii: Să faceți rost de bani și să guvernați România așa cum ați promis și nu așa cum ați mințit!


Intră acum și în grupul de

Deputatul sucevean Alexandru Băișanu, vicepreședinte al Partidului Forța Națională, a criticat, miercuri, de la tribuna Camerei Deputaților grupul parlamentar PNL pentru că nu a votat pentru dublarea alocațiilor copiilor deși anul trecut, când PNL era în opoziție, a inițiat și votat dublarea alocațiilor copiilor

Băișanu a spus că cei din PNL ar trebui să se abțină de la comentarea sau să vină cu scuze privind dublarea alocațiilor pentru copii.

„E rușinică. Înțeleg că atunci când nu făceați bugetul, ci PSD, puneați o mare greutate și anume, mărirea alocațiilor pentru copii. Ați făcut-o atunci când erați în opoziție. PSD a găsit banii și a dublat alocațiile copiilor. PSD nu a intuit și nu a înțeles că alocațiile copiilor trebuie majorate în permanență”, a spus deputatul sucevean.

El a acuzat PNL că acum, când este la guvernare, se comportă ca Ceaușescu.

„O să începeți să ne tăiați și rația la pâine și rația la salam și rația la lapte pentru că cică nu sunt bani.Nu ați știut că nu sunt bani când ați venit la guvernare? Ați crezut că veniți la guvernare și o lălăiți?”, a întrebat Băișanu.

El le-a spus celor din PNL că guvernează doar ca să-și pună oamenii pe funcții.

„Guvernare înseamnă responsabilitate, guvernare înseamnă patriotism. Guvernare înseamnă să vii în acest Parlament, să propui legi, să le votezi, în sprijinul României și pentru binele României, indiferent de consecințe”, a spus deputatul sucevean.

El l-a mai transmis liberalilor că nu ar trebui să se gândească dacă mai obțin voturi, ci la viitorul acestei țări, iar viitorul acestei țări „începe de la copiii noștri”.

Băișanu a mai spus că dacă se asigură 2 la sută din PIB pentru cumpărarea de armament deși nu vine niciun război, ar fi bine să se găsească bani puțini și pentru copiii țării.

„Nu ajunge o dublare, ci chiar o triplare a alocației pentru copii sau chiar mai mult. Să o facem astăzi pentru că sunt foarte mulți copii necăjiți în România. Ați venit la guvernare și să faceți rost de bani și să guvernați România așa cum ați promis și nu așa cum ați mințit”, a mai declarat Băișanu.

El i-a criticat pe „pedeliștii” din PNL și pe cei din USR care și-au scos cartelele de vot la votarea legii de dublare a alocațiilor copiilor.

Totodată, Băișanu a răspuns unui parlamentar care i-a acuzat pe cei care au votat dublarea alocațiilor copiilor că nu s-au gândit la bugetul țării.

„Noi ne-am gândit la copiii țării și nu la bugetul pe care nu ești în stare să-l ții”, a spus Băișanu.


Intră acum și în grupul de